U središnjem orahovačkom gradskom parku održana 30. Čobanijada: Kuhale 34 ekipe iz svih krajeva Slavonije

U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice te u suorganizaciji s Lovačkom udrugom ”Vepar”, u središnjem gradskom parku u Orahovici održana je jubilarna 30. Čobanijada.

Kuhale su 34 ekipe s područja cijele Slavonije, a organizator je svima osigurao ložište, drva, stol, litru vina i kilogram mesa. Nakon tri sata kuhanja i dobrog raspoloženja uz živu glazbu, stručno ocjenjivačko povjerenstvo, u sastavu Zoran Putniković, Časlav Sikora i Vladimir Pleša, dalo se na posao, a pomno su kušali i analizirali svaki uzorak.

– Nije bilo lako i moram pohvaliti kuhare na odličnom poznavanju kuhanja ove slavonske delicije. Ocjenjivali smo boju, okus, gustoću i kompletnu povezanost svih sastojaka. Na kraju pobjeda je odlučena za svega nekoliko bodova što puno govori, a u ime nas ocjenjivača zahvaljujem se svima koji su se okušali u kuhanju – rekao je u ime Povjerenstva član istog Časlav Sikora.

Na kraju, najviše bodova i prema tome najbolji čobanac skuhala je ekipa ”Ekipa” iz Orahovice, drugo mjesto pripalo je ekipi “Maučkovac”, također iz Orahovice, a treće mjesto osvojila je ekipa “UHBL PTSP VPŽ 1″.

– Nama je najvažnije bilo druženje i uživanje u prekrasnom jesenskom danu. Naravno, dali smo sve od sebe da skuhamo što bolje. Nema tu nekih velikih tajni, važno je dobro meso te dobri začini, prije svega paprika. Presretni smo i hvala cijeloj ekipi koja je sudjelovala u kuhanju i čestitam svim ekipama na dolasku i kuhanju – rekao je glavni kuhar pobjedničke ekipe Boris Broš.

Svim ekipama na kraju je zahvalnice uručio gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

– Orahovačka Čobanijada je način promicanja slavonske gastronomije te nešto na što smo izuzetno ponosni. Hvala svima koji su kuhali kroz sve ove godine i veliko hvala današnjim sudionicima, Lovačkoj udruzi ” Vepar” kao suorganizatoru te članovima stručnog ocjenjivačkog povjerenstva na odlično odrađenom poslu – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content