Učenici zajedno s mjesnim odborima uredili okoliš OŠ Ivane Brlić-Mažuranić u Orahovici

Na inicijativu predsjednika MO Centar Darka Piglera odrađena je akcija čišćenja i uređenja okoliša školskog centra prije nadolazeće zime. U čišćenju i uređenju sudjelovali su svi učenici Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, a uređeni su prilaz školi i pometene površine, skupljeno je smeće, uklonjene su suhe grančice, a orezane su i mladice oko drveća te uređene sve staze oko škole.

– Osim okoliša škole, naši najmlađi učenici uredili su staklarnik, a uređene su i biljke u holu. U akciji su sudjelovali članovi Mjesnog odbora Centar i Donja Pištana. Zahvaljujući njihovoj inicijativi, uređeni su nam veliki grmovi u parku škole koji su tijekom godina zarasli u guste kupine zbog čega ih učenici u akcijama nisu mogli održavati. Ubuduće ćemo u akcijama moći i njih, kao i ostatak okoliša, uredno održavati i orezivati– rekla je učiteljica Martina Božičević, voditeljica akcije od strane škole.

Kako je došlo do ove akcije rekao je predsjednik MO Centar Darko Pigler.

– Vrijedni domari rade svoj posao, ali jednostavno ne stignu sve, pa sam sazvao sastanak s ravnateljima škola, osnovnom i srednjom te čelnicima Grada, na kojem smo dogovorili kako će Mjesni odbor Centar, s obzirom da se škola nalazi na našem području, uskočiti u pomoć kad god do bude trebalo. Tako je i došlo do ove akcije, a kad smo krenuli raditi pozvao sam u pomoć Mjesni odbor Donja Pištana i predsjednik Milorad Dević se odazvao i došao pomoći. Uspjeli smo odraditi sve ono što je bilo potrebno te smo zamolili domare da dalje redovno održavaju, a mi ćemo im i dalje biti na raspolaganju. Naša želja je bila da i sami učenici urede okoliš kojim svaki dan prolaze te probuditi u njima svijest čuvanja svoje okoline– zaključio je Pigler.

(www.icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content