16. Dani hrvatskog kulinarstva: U pet dana brojne radionice i Državno prvenstvo kuhara i slastičara

Najznačajnija manifestacija kulinarske struke u Hrvatskoj održat će se u Osijeku od 20. do 24. studenog, a okupiti će stručnjake iz područja kuharstva i slastičarstva s područja RH, ali i šire. Organizatori 16. Dana Hrvatskog kulinarstva su Hrvatski kuharski savez i Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, a pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo turizma.

– Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, svekolika afirmacija ugostiteljske struke i promocija kulinarskih majstora i hrvatskih namirnica te jela i pića hrvatske kulinarske baštine- ističu organizatori.

Glavni sadržaji manifestacije su 15. Državno prvenstvo kuhara, 10. Državno prvenstvo slastičara, 13. natjecanje učenika Kamelija kup te Bocuse d’Or – Croatia – revijalno natjecanje, a natjecateljski dio popratiti će brojne radionice eminentnih domaćih i stranih stručnjaka te predavanja namijenjena stručnom usavršavanju za sva ugostiteljska zanimanja.

Manifestacija u pet dana trajanja nudi 20 kategorija prilagođenih zaposlenicima svih vrsta objekata i a la carte restorana, hotela, bolnica, dječjih vrtića i sl, održat će se i Državno prvenstvo kuhara i slastičara, Kamelija kup – natjecanje učenika iz disciplina kuharstvo, slastičarstvo i posluživanje, revijalno kulinarsko natjecanje Bocuse d’Or Croatia, brojne besplatne radionice i edukacije, a sve s ciljem promocije struke te stručnog usavršavanja svih zainteresiranih.

Posebna zanimljivost ovog izdanja je i nacionalno kvalifikacijsko kuharsko natjecanje – Bocuse d’ Or Croatia. Najbolji pojedinci natjecanja ulaze u širi izbor članova Hrvatske kuharske reprezentacije koja predstavlja hrvatsko kulinarstvo na najprestižnijim svjetskim kuharskim natjecanjima poput Kulinarske Olimpijade i Svjetskog kulinarskog kupa. Natjecanje učenika Kamelija kup ove godine se održava pod pokroviteljstvom regionalnog centra kompetentnosti u okviru EU projekta RCK VirtuOS.

(www.icv.hr, rck-utso.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content