Grad Đurđevac ima nove poticajne mjere za udomiteljske obitelji: Financirat će režije i davati poticaj za smještaj djece i starijih

U nizu poticajnih socijalnih mjera koje Grad Đurđevac već realizira, odlučio se za još jednu usmjerenu prema udomiteljima, ali i onima koji brinu za starije osobe. Uvodi se pomoć za udomiteljske obitelji, ali i za dva obiteljska doma koji udomljuju do 20 starijih osoba. Oni se oslobađaju plaćanja komunalne naknade, odvoza i zbrinjavanja otpada, podmirivat će im se troškove vode i odvodnje, odnosno Grad će za njih plaćati režijske troškove.

— Plaćat ćemo 500 eura po udomljenom djetetu te 200 eura za smještaj starije osobe godišnje. Željeli bismo da se zadrži postojeća razina udomiteljstva, ali i da se proširi mreža udomitelja jer ima djece koja nemaju adekvatnu roditeljsku skrb u svojoj primarnoj obitelji, ali i sve više starijih osoba o kojima nema tko brinuti – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i dodao da se nada da će nova poticajna mjera pomoći postojećim udomiteljskim obiteljima da lakše podmiruju troškove  života, ali i ohrabriti nove za ovaj plemeniti posao.

— Jedan je to korak bliže razvoju socijalnog poduzetništva u našem gradu. U sklopu toga vidimo sve one koji već pružaju socijalnu uslugu u zajednici; Udrugu Mali princ, Centar za osobe s invaliditetom, udomiteljske obitelji i obiteljske domove, a u budućnosti i Dom za starije osobe – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković koji vjeruje da će u socijalnom segmentu grada Đurđevca biti preko 200 zaposlenih osoba.

(djurdjevac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content