Načelnik općine Čačinci Alen Jurenac na prijemu kod biskupa Škvorčevića: Važnost vjerskog turizma na području PP Papuk samo jedna od tema

Biskup Antun Škvorčević jučer (utorak) je u Biskupskom domu primio načelnika općine Čačinci Alena Jurenca. Povod susreta bio je razgovor o važnosti vjerskog turizma na području Parka prirode Papuk te mogućnost povezivanja hodočasničkih programa iz Voćina s turističkim sadržajima Parka, a otvoreno je i pitanje ponovne izgradnje u Drugom svjetskom ratu srušene kapele Presvetog Srca Isusovog u Slatinskom Drenovcu.

– Izgradnja kapele imala bi svoj smisao i s obzirom na programe molitve koji se svake godine organiziraju u Slatinskom Drenovcu nakon blagdana Presvetog Srca Isusova u spomen na žrtve partizansko-komunističkog logora u vrijeme 2. svjetskog rata među kojima je i nekoliko svećenika – rekao je Jurenac te naglasio kako je upravo zbog toga podrška Požeške biskupije od iznimne važnosti kako za razvoj Općine Čačinci, tako i za Park prirode Papuk.

– Ne smijemo zaboraviti podsjetiti kako je upravo Požeška biskupija među prvima reagirala nakon poplave u svibnju. Preuzvišenom biskupu zahvaljujemo na svemu, te na izdvojenom vremenu u interesu dobrobiti žitelja općine Čačinci – zaključio je Jurenac.

(Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content