Nastavak ulaganja u prometnu sigurnost u Markovcu Našičkom: Dovršetak radova na pješačkim i pružnom prijelazu

Danas (četvrtak) je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matijom Brkićem obišao radove na pružnom prijelazu u Markovcu Našičkom.

Radovi koji još uvijek traju, a odnose se na izgradnju nogostupa u Radničkoj i Kolodvorskoj ulici, kada završe, bit će od velike važnosti za mještane. U sklopu projekta napravit će se nogostup preko željezničke pruge i dva pješačka prijelaza.

Radove izvodi Euroiskop d.o.o. Našice. Planirani rok za završetak radova je početak prosinca. Sama investicija je vrijedna 59.846.90 eura, a financirana je gradskim sredstvima.

Predsjednik Mjesnog odbora Markovac Našički Karlo Kanis zahvalio je Gradu i gradonačelnik Kašubi na potpori i ulaganju za ovaj pružni prijelaz koji je prijekopotreban za sve, a ponajviše za djecu.

Foto 2 8

Ovaj prijelaz već desetljećima predstavlja veliki problem jer djeca ne mogu doći do škole bez opasnosti ili počinjenog prekršaja pri prijelazu pruge i ceste. Ovom investicijom definitivno će se podići sigurnost i kvaliteta života u ovom prigradskom naselju.

– Ovo je izuzetno važna investicija za Markovac Našički kao najveće prigradsko naselje. Danas mogu sa zadovoljstvom reći kako je rješenje ovog problema pri kraju, odnosno upravo dovršavamo nogostup te dva pješačka prijelaza koja povezuju Radničku i Kolodvorsku ulicu. Valja naglasiti kako su sredstva u potpunosti osigurana iz gradskog proračuna, a ona iznose 59.846,90 EUR s PDV-om. Ova investicija je samo jedna od mnogih na markovačkom području, a izdvojit ću još postavljanje javne rasvjete u Ulici Franje Strapača te izgradnju pješačkog prijelaza preko pruge – veza Osječke ulice i Ulice J. J. Strossmayera, a ona je sufinancirana od strane MUP-a u iznosu od 60 posto kroz projekt Sanacije opasnih mjesta u cilju podizanja sigurnosti sudionika u prometu – izjavio je tom prigodom gradonačelnik Kašuba.

(www.icv.hr, ak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content