OPĆINA PITOMAČA Vijećnici donijeli niz odluka među kojima i 1. izmjene i dopune Proračuna za 2023. godinu

Jučer (utorak) je održana 17. po redu sjednica Općinskog vijeća općine Pitomača pod predsjedanjem zamjenika predsjednika vijeća Maria Čajkulića, a u nazočnosti načelnika Željka Grgačića. 

Nakon aktualnog sata, vijećnici su raspravljali i donosili odluke o 14. točaka koje su se našle na Dnevnom redu. Tako su vijećnici donijeli Odluke o 1. izmjenama Financijskog plana za sve njezine korisnike proračuna (Dječji vrtić Potočnica, Knjižnica i čitaonica Pitomača, Centar za kulturu Drago Britvić) te 1. izmjene i dopune Proračuna Općine Pitomača. Tako su prihodi i primici općinskog proračuna smanjeni za iznos od 651.939,00 eura i sada iznose 8.434.061,00 eura, dok su rashodi i izdaci smanjeni za
iznos od 703.429,70 eura i sada iznose 8.382.570,30 eura. 

Također, vijećnici su donijeli izmjene i dopune Programa korištenja sredstava socijalne skrbi na području općine Pitomača u 2023. godini, kao i izmjene Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području općine Pitomača, održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području općine Pitomača, izmjene Programa utroška sredstava spomeničke rente, utroška sredstava šumskog doprinosa, utroška sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru te javnih potreba u kulturi na području općine Pitomača u 2023. godini. 

Isto tako, donesena je odluka o raspisivanju ponovljenog javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice Knjižnice i čitaonice Pitomača na nepuno radno vrijeme, te izvješće o provedbi Plana upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Pitomača za 2022. godinu, a donesen je i zaključak o davanju ponude za kupnju nekretnine u naselju Pitomača u vlasništvu Zagrebačke banke d.d..

(www.icv.hr, foto: Foto Begović)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content