Predstavnice suhopoljske udruge KrEdA sudjelovale na svečanom obilježavanju 20. godišnjice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Jučer (ponedjeljak) je u Zagrebu svečano obilježena 20. godišnjica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a kao suradnici i korisnici programa Institucionalne podrške, koju osigurava Nacionalna zaklada, programu su nazočile i predstavnice suhopoljske udruge KrEdA.

Nakon govora brojnih sudionika istaknuto je da su organizacije civilnoga društva neophodne i ključne u svakom modernom demokratskom društvu, a pod motom “Misli globalno – djeluj lokalno” čine razliku i pokretači su promjena u svojim zajednicama.

– Nama kao maloj, lokalnoj udruzi u ruralnoj sredini velika je čast biti dio ovako velike zajednice i osjetiti pozitivnu sinergiju kojom ovi ljudi mijenjaju svoje okružje na bolje. Proveli smo nekoliko projekata i aktivnosti uz podršku ili posredstvom Nacionalne zaklade i svakim od njih ostavili smo dugoročni trag u našoj zajednici. Uz puno rada, truda i volonterskih angažmana, kada na kraju pogledamo iza sebe, možemo biti zadovoljni. Posebno nas je dotaknuo video u kojemu su krajnji korisnici programa provedenog pod “krilom” ili bolje rečeno “na krilima” Nacionalne zaklade iskazali koliki su značaj na njihove živote imale aktivnosti koje su im bile dostupne kroz programe i projekte – kažu u Udruzi KrEdA.

(www.icv.hr, Udruga KrEdA)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content