Savez pčelara VPŽ okuplja pet udruga i 394 pčelara: Predstavili program rada županu Androviću i suradnicima

Virovitičko podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement i pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok održali su sastanak s vodstvom novoosnovanog Saveza udruga pčelara Virovitičko-podravske županije, predsjednikom Milankom Jeličićem i tajnikom Mirkom Kostelcem.

Ovaj savez okuplja 5 udruga s područja naše županije, a u njemu je ukupno 394 pčelara s 32.000 pčelinjih zajednica. Plana rada Saveza pčelari su predstavili županu Androviću i njegovim suradnicima.

Virovitičko-podravska županija već godinama provodi Program potpore za poljoprivredu kroz kojeg su zastupljeni pčelari i kroz kojeg mogu kupovati opremu, sudjelovati na sajmovima, kupovati pčelinje zajednice te graditi ili rekonstruirati objekte za potrebe proizvodnje ili prerade. Istodobno, Virovitičko-podravska županija je objavila Javni poziv za sufinanciranje nabavke nacionalnih staklenki gdje pčelari mogu ostvariti potporu za kupovinu nacionalne staklenke.

Na sastanku je bilo riječi i o novim potporama za očuvanje pčelinjeg fonda. Županija je najavila kako će razmotriti sve prijedloge i u skladu s financijskim mogućnostima donijeti nove mjere pomoći, a u suradnji s Pčelarskim savezom i pčelarskim udrugama.

(www.vpz.hr, foto: J. Abramović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content