Sestre milosrdnice: Vedra i moderna časna Elizabeta, uz to što vodi zbor, ne propušta priliku kamerom zabilježiti važne trenutne

Dok čekaju na nastup ili su na probi, jedna simpatična časna sestra brine se da važni trenutci ne ostanu zaboravljeni. Riječ je o s. Elizabeti Peršić, zborovođi zbora Ženske opće gimnazije Zagreb, a koji je prošlog vikenda, točnije u subotu, 25. studenog, nastupio na Smotri zborova katoličkih srednjih škola u Virovitici.

Djevojke su izvele prekrasne skladbe, a njihova voditeljica „zapela“ je za oko medijima i posjetiteljima i zbog revnosti kojom je bilježila gostovanje u Virovitici.

Zbor je inače pobjednik državnog natjecanja Zlatna plaketa u Varaždinu, a dio svog repertoara izveli su na Smotri u Virovitici.

IMG 5690 Custom

-Postojimo od 1995. godine, vježbamo jednom tjedno, dok ne dođemo do državnog natjecanja, kada ćemo vježbanje pojačati. U Virovitici je na Smotri nastupilo 40-ak gimnazijalki – ispričala nam je sestra Elizabeta.

Kaže kako su aktivni na društvenim mrežama te da voli bilježiti događaje  snimkama i fotografijom, da ostanu zabilježeni i svjedočanstvo za budućnost.

-Nedavno sam nabavila štap i ovo mi je šansa, da vidim što može, pa sad isprobavam sve mogućnosti. Ja inače imam svoj Facebook profil, to vam je za one nešto malo starije, a sve vezano uz zbor objavljujemo na stranici zbora i na Instagramu. Ovi mlađi imaju i Tik Tok, ali ja vam to nemam – simpatično nam je ispričala ova vedra časna.

IMG 5700 Custom

Sestre milosrdnice su one koje “žive s narodom” – rade u bolnicama, vrtićima i školama, okupljaju djecu i mlade, brinu se za obitelji i siromahe. Njeguju i kulturu, znanost, obrazovanje, pa su danas u redu sestre koje nisu završile samo fakultet, već i magisterij, pa i doktorat.

Aktivne su u zajednici, a imaju i svoj tamburaški orkestar, s kojim nastupaju na prigodnim koncertima. Ove “bijele sestre”, zrače toplinom i otvorenošću po kojima se prepoznaju jednako kao i po bijelom velu koji nose. 

(www.icv.hr, mlo)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content