U eteru ICV radija Marko Torjanac najavio predstavu “Ljubavna pisma” za koju se traži karta više: Odlična priča koja će vas nasmijati i rasplakati

“Ljubavna pisma” su najizvođenija i po mnogima najljepša kazališna ljubavna priča na svijetu iz pera američkog autora Alberta Ramdella Gurneya koja već 50 godina ne silazi sa svjetskih pozornica.

U jednoj od najljepših kazališnih ljubavnih priča, a u kojoj su se okušala nebrojena glumačka imena od Elizabeth Taylor i Kathleen Turner do Toma Hanksa i Aleca Baldwina, a u hrvatskoj postavi “Ljubavnih pisama” glume naši nagrađivani glumci Slavica Knežević i Marko Torjanac, ujedno i bivši bračni par, koji potpisuju i dramaturšku obradu i režiju ovog bezvremenskog djela, a čije je izvedbe kritika proglasila “maestralnim glumačkim interpretacijama koje ne smijete propustiti”.

-U Hrvatskoj je postojalo uprizorenje ove predstave prije nekih 20 i godina sa Anom Karić i Reljom Bašićem, a kasnije sa Borisom Buzeančićom. Tako smo se mi odlučili napraviti taj jedan dio zato što nas je zaintrigirao sam njegov sadržaj. No, mi smo tekst adaptirali odnosno priču smo pomaknuli u vremenu budući da se baš u tom području pisanja pisama jako puno promijenilo zadnjih 30 godina. Pisana komunikacija se znatno promijenila, no sve ostaje isto što se tiče sam suštine ljubavi jer tehnologija nikada neće moći pobijediti zaljubljenost – objašnjava nam Marko Torjanac, glumac i režiser predstave.

Dopisivanje Andrewa i Melisse započinje slanjem poruka u školi za vrijeme nastave, a nastavlja se cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama. Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina?

-U originalu dopisivanje para se događa od 30-ih do 80-ih godina prošlog stoljeća, a kod nas se događa od 1973. do danas. Dakle stavili smo predstavu u suvremeno doba i to je najveća posebnost u našoj produkciji, ali i u samoj igri. Budući da je predstava vrlo specifična  kroz to cijelo vrijeme, mislim da smo u toj igri našli dobar ključ. A to zaključujemo po tome jer ljudi u Zagrebu dolaze pogledati predstavu i po nekoliko puta i to je svakako najveći kompliment predstavi – kaže nam Marko T. te ističe kako gdje god su došli s predstavom, uvijek su ju odigrali više puta jer uvijek se traži karta više.

Predstava s puno humora i emocija govori o onim najvećim ljubavima u našim životima koje su ostavile trag na nama i pitanje: “Postoji li popravni iz ljubavi?”. Predstava koja će vas nasmijati, rasplakati i podsjetiti na vlastite velike ljubavi, predstava koju ne smijete propustiti. “Ljubavna pisma”, Kazalište Virovitica, petak, 10. studenoga u 19.30 sati.

-Kazalište Planet je rijetko imalo prilike doći u Viroviticu, no kada smo radili tu veliku turneju za “Ljubavna pisma” odlučili smo uključiti Viroviticu kako bi se povezali sa kazalištem i organizirali gostovanje. Jako mi je drago što možemo gostovati ovdje i jako se veselimo – rekao nam je Marko.

Ulaznice se online mogu kupiti na platformi www.ulaznice.hr, a na blagajni Kazališta od 30. listopada svaki dan od 10 do 14 sati. Informacije su moguće na broj 033/ 721-330.

(promo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content