Virovitičko-podravski župan Igor Andrović sudjelovao na obilježavanju tri velike obljetnice u Europskom odboru regija

Hrvatska zajednica županija organizirala je u utorak u Europskom odboru regija u Bruxellesu izložbu fotografija pod nazivom “Volim svoju županiju” te prijem kojim su obilježene tri velike obljetnice.

Voditelj hrvatskog izaslanstva u Europskom odboru regija Nikola Dobroslavić rekao da se ovim događajem obilježavaju tri velike obljetnice – 30 godina od formiranja hrvatskih županija, 20 godina od uspostave Hrvatske zajednice županija i 10 godina članstva u Europskoj uniji.

Brojni uzvanici, među kojima i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, stalna predstavnica pri Europskoj uniji Irena Andrassy, hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu te predstavnici europskih regija, mogli su vidjeti 21 fotografiju s prepoznatljivim motivima iz svake od 21 hrvatske županije. Hrvatska zajednica županija već osam godina organizira natjecanje najboljih fotografija čiji su autori profesionalni i amaterski fotografi s ciljem promicanja posebnosti svake od županija.

Uzvanicima su se prigodnim govorima osim Dobroslavića i Marušića, obratili stalna predstavnica pri EU-u Irena Andrassy, zastupnici u Europskom parlamentu Valter Flego i Sunčana Glavak.

(hrvzz.hr, Fotografije: Hrvatska zajednica županija, Renata Taušan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content