Župan se sastao s obrtnicima: Predloženo da se iduće godine Sajam obrtnika na otvorenom održi i u Virovitici

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima održao je sastanak s članovima Upravnog odbora Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije koje je predvodio predsjednik Stjepan Kenjerić.

Županijski obrtnici zahvalili su se Virovitičko-podravskoj županiji na potporama koje dijeli obrtnicima, stipendijama za deficitarna obrtnička zanimanja, digitalizaciji županijskih natječaja, ali i kontinuiranoj suradnji koja traje godinama i u kojoj je Županija uvijek bila pouzdan i siguran partner. Župan Andrović navijestio je kako će iduće godina potpora obrtnicima biti još izdašnija, jer obrtništvo na našem području bilježi kontinuirani rast uz novozapošljavanja i predstavlja važnu gospodarsku kariku Virovitičko-podravske županije.

Na sastanku je predloženo da se u Virovitici u proljeće iduće godine održi Sajam obrtnika na otvorenom, gdje će mnogobrojni obrtnici s našeg područja predstaviti svoje proizvode i usluge.

viber slika 2023 11 16 13 46 44a

Dogovorena je značajnija suradnja obrtnika s razvojnom agencijom VIDRA te Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, vezano za buduće natječaje i projekte, koji se tiču prekogranične suradnje, ali i projekata koji potiču zelenu i digitalnu tehnologiju u obrtima, kao i obnovljivih izvora energije.

Obrtnici su najavili svoje predstavljanje na 27. Viroexpu, u još brojnijem sastavu i na još većem izlagačkom prostoru. Najavljeno je natjecanje frizera srednjih škola iz Virovitice, Slatine, Garešnice i Đurđevca.

Uz župana Igora Androvića, sastanku je nazočio i njegov zamjenik Marijo Klement, županijski pročelnici Bojan Mijok (gospodarstvo i poljoprivreda) i Jasna Abramović (Služba za poslove župana i opće poslove), Neda Martić (ravnateljica Poduzetničkog inkubatora VPŽ) i Željka Vuković (zamjenica ravnateljice VIDRA-e).

(www.vpz.hr, foto: J. Abramović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content