Pred nama kratki “napad” zime: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednom tjednu

Do jutra na području Virovitičko-podravske županije očekujemo dašak zimske bajke. Prelazak kiše u susnježicu i snijeg očekujemo oko ili koji sat iza ponoći, a do jutra će se formirati i snježni pokrivač.

Numerički prognostički izračuni „crtaju“ 5-15 centimetara snijega za područje Virovitičko-podravske županije. Povremenu susnježicu i snijeg očekujemo tijekom srijede do kraja dana. Po pitanju temperatura zraka ne očekujemo značajniji pad temperature zraka.

Danas je u 17 sati Bilogora bila na 0°C, Pitomača, Virovitica i Suhopolje na 2°C, Slatina, Orahovica, Papuk „vrh“ na 3°C. Ponegdje je podloga i dalje zaleđena pa se kiša koja pada mjestimice i ledi pri dodiru s podlogom „ledena kiša“.

Do ponoći će se temperature zraka u većem dijelu županije spustiti na 0°C ili koji stupanj ispod. Najkasnije na istoku i jugoistoku županije. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a zbog niskih temperatura zraka moguća je poledica. 

Jutarnje temperature zraka između -2°C i 0°C, a najviše dnevne -1°C i 1°C dok će u gorju biti koji stupanj niže. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Tmurno, sivo uz povremenu susnježicu ili snijeg. Dašak zimske idile za ljubitelje zime.

Tijekom četvrtka očekujemo stabilizaciju vremena, a od petka i postupan porast temperature zraka. Osobito najviše dnevne vrijednosti. Jutarnje temperature zraka i dalje „mrzle“ . Vjetar okretanju na jugozapadni i južni.

Snježni pokrivač do jutra bi trebao biti između 5 do 15 centimetara. Mogućnost poledice, ponegdje studeni dan. Vjetrovito.

(www.icv.hr, kp)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content