“Suhopoljska božićna priča” dobila još ljepši nastavak: Mališani uživali u druženju sa životinjama, posjetitelje zabavljali Suhopoljski tamburaši

“Suhopoljska božićna priča” ovog je vikenda dobila još ljepši nastavak. Sve je počelo paljenjem druge svijeće na adventskom vijencu – svijeće pomirilice ili betlehemske svijeće koja simbolizira mir. Postoji više teorija i definicija mira, a neke od njih su mir kao nesebičan čin ljubavi, mir kao odsutnost nasilja i zla s prisutnošću ili unutarnji mir. Prigodnu poruku okupljenim mještanima i svim žiteljima općine Suhopolje, poruku mira, zajedništva i razumijevanja uputio je župnik Ljubo Krmar.

Program je, već po tradiciji, nastavljen u “božićnom selu” u perivoju dvorca Janković, gdje je mališane posjetio Sveti Nikola i podijelio im prigodne poklone.

U malenoj štalici djecu su ovog puta uveseljavale životinje iz Isusovih jaslica, dok su oni stariji uživali u zvukovima žica Suhopoljskih tamburaša, druženju, kuhanom vinu i ostalim delicijama.

Božićna priča nastavlja se iduće subote, 16. prosinca paljenjem treće adventske svijeće i nastupom polaznika Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica.

Kako je bilo ovog vikenda pogledajte OVDJE.

(www.icv.hr, TZ općine Suhopolje)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content