Svečanom sjednicom skupštine NK Podgorje proslavio 50. rođendan: Klub bogate prošlosti kojeg očekuje još bolja budućnost

U punom društvenom domu virovitičkog prigradskog naselja Podgorje, svečanom sjednicom klupske skupštine, u nazočnosti virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, njegovog zamjenika Marija Klementa, tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića, tajnika Županijskog nogometnog saveza Krunoslava Moslavca, predstavnika brojnih klubova, posebice NK Bunjevac – Gavran iz Krivog puta, nekadašnjih i sadašnjih igrača, članova i kluba i simpatizera, jučer (subota) je proslavljen 50. rođendan Nogometnog kluba Podgorje.

Nakon uvodne riječi voditelja Trpimira Markotića, kratki pregled klupske prošlosti iznio je predsjednik kluba Milan Krmpotić.

– Sada već davne 1973. godine, točnije 5. studenog, na inicijativu tadašnje omladinske organizacije i nekolicine starijih mještana koju je povezivala ljubav prema nogometu, osnovan je nogometni klub Podgorje. No, nogomet u Podgorju igrao se i puno prije toga. Bila su to okupljanja mladih iz Podgorja, Golog Brda i okolnih sela na prostoru iza starog doma, točnije ovdje gdje je 90-ih izgrađen novi dom i gdje se sada nalazimo. Za službenu boju kluba odabrana je zelena, a prva sportska oprema nabavljena je u Zagrebu. Zadužen za nabavu opreme i registraciju igrača bio je tajnik kluba Mirko Krmpotić, a kupljena je od novca koji se prikupio organiziranjem zabava i prilozima mještana. Na samom početku bilo je mnoštvo problema, za početak nije bilo niti uređenog nogometnog igrališta za odigravanje službenih utakmica, a samim time niti klupskih prostorija. Zanimljiva su bila tada prijevozna sredstva, na utakmice se vozilo pekarskim kombijem. U Cabunu se putovalo vlakom, a u Špišić Bukovicu traktorom- između ostalog naglasio je predsjednik kluba Milan Krmpotić.

Klub se u seniorskoj konkurenciji natjecao u 1. i. 2. Općinskoj ligi, Međuopćinskoj ligi te 1. I 2. Županjskoj ligi. U klubu je bilo aktivno niz mlađih selekcija. Najveće uspjehe klub je postigao u seniorskoj konkurenciji osvajanjem Županijskog kupa 1992. godine te u u konkurenciji pionira 1991. godine kada su u finalu regionalnog natjecanja poraženi u Koprivnici od vršnjaka Slaven Belupa. Posljednjih 36 godina NK Podgorje svake godine održava susrete s NK Bunjevac – Gavran iz Krivog Puta. Naizmjenično se igraju utakmice jedne godine u Podgorju, a iduće u Krivom Putu. Naime dobar dio žitelja Podgorja su doseljenici iz Krivog Puta i okolice.

– Nadam se da će se suradnja naša dva bratska kluba nastaviti, jer to je i način da se međusobno posjete rođaci koji ne žive blizu- rekao je predsjednik NK Bunjevac – Gavran Marko Prpić. Izaslanstvo NK Bunjevac – Gavrana uručilo je NK Podgorju poseban poklon, grbove klubova povezane stihom popularnog pjevača Miše Kovača “Samo nas nebo rastavit može”.

Sve nazočne pozdravio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Kao junior NK Virovitice nekoliko sam puta igrao s vršnjacima NK Podgorja. Te su mi utakmice ostale u lijepom sjećanju, kao korektne i borbene. Vjerujem da NK Podgorje uz bogatu prošlost ima i lijepu sportsku budućnost– rekao je Igor Andrović.

Slavljenike je pozdravio i tajnik Županijskog nogometnog saveza Krunoslav Moslavac.

– Nije lako 50. godina održati jedan kub na volonterskom radu i zato svi koji su dio svog života utkali u rad ovog kuba zaslužuju posebnu zahvalu. Nadam se da će klub nastavati sa svojim radom i idućih desetljeća- tom prigodom je rekao Krunoslav Moslavac.

U ime gradonačelnika Ivice Kirine, grada Virovitice i Sportske zajednice grada Virovitice, skupštinu je pozdravio tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

– Izuzetno sam ponosan što u NK Podgorju, uz seniorsku momčad, djeluje i uzrast U-15. U planu je osnutak još jedne mlađe selekcije. To samo potvrđuje da klub ima svoju budućnost- iznio je Tihomir Majstorović.

Za izniman doprinos radu kluba Dragutin Cah (posthumno), Mirko Krmpotić (posthumno), Ivan Tomeković (posthumno), Drago Udvardi (posthumno), Marijan Prpić (posthumno), Mirko Prpić i Slavko Bajt, dobili su Zlatne plakate, a još je još preko 50 pojedinaca i institucija nagrađeno klupskim zahvalnicama za 50. Obljetnicu postojanja. Dodajmo kako se na kraju, u ime nagrađenih, zahvalio trener momčadi koja je 1992. godine osvojila Županijski nogometni kup, Milenko Stanić.

(www.icv.hr, mš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content