Tradicija i prijateljstvo: Jaglaci i orahovački srednjoškolci zajedno pripremali i izradili božićne kolače

Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica, smjer ugostitelji, u svom su praktikumu odradili tradicionalnu Božićnu radionicu spremanja kolača s korisnicima Udruge Jaglac. Voditeljica orahovačkih srednjoškolaca, stručna suradnica Danira Vinković istaknula je kako je ova radionica postala velika tradicija i da Jaglaci svake godine sve više uživaju.

-Nama je posebno drago pripremati ovu radionicu za naše Jaglace. Družimo se već niz godina i ova je radionica zapravo stvorila jedno divno prijateljstvo. Učenici su s Jaglacima radili sve, mutili, ukrašavali i pekli kolače. Nakon što su kolači bili gotovi članovi Udruge Jaglac su si ih ponijeli u svoj poludnevni boravak – rekla je Danira Vinković.

Jaglaci u orahovačku srednju školu došli u pratnji voditeljica poludnevnog boravka Ivone Žagar te djelatnika Suzane Knežević i Marina Milovca

-Ovo je za naše korisnike doista prekrasan i jedinstven događaj. Zajedno s mladima pripremaju kolače i zapravo na ovoj radionici uče i jedni i drugi nekoliko važnih životnih stvari. Prije svega da u životu nema različitosti, a učenici su to i prikazali. Hvala Srednjoj školi na suradnji i ove godine, a svakako se veselimo novima suradnjama – rekla je voditeljica Ivona Žagar.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content