Udruga udovica branitelja iz Domovinskog rata Našice obilježila 30. obljetnicu postojanja

Sinoć (petak) je u prostorijama HVIDRA-e Našice održana redovna godišnja skupština članica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koja je ovim putem obilježila i 30. obljetnicu djelovanja.
 
Skupštinu je otvorila predsjednica Snježana Morod koja je iznijela financijsko izvješće te izvješće o radu. Naglasila je kako se od osnutka do danas redovito članice uključuju u obilježavanje svih značajnih obljetnica u gradu Našicama, a i šire.
 
-Mladima želimo prenijeti istinu o Domovinskom ratu. Hvala svima koji su na bilo koji način pridonijeli radu udruge, a najviše bivšim predsjednicama: Gordani Varkonji, Jasni Sertić te Vesni Šprem, kao i Ministarstvu branitelja, Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Našice – rekla je Morod.
 
Podsjetila je kako je Udruga osnovana u jeku rata, kada su članice pokušavale pronaći zajednička rješenja i međusobno si pomagale u situaciji koja ih je snašla te da se danas njih 27 i dalje okuplja s istim ciljem. 
 
Rad Udruge pohvalio je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, koji im je čestitao 30. obljetnicu postojanja i zahvalio na promicanju istine o Domovinskom ratu. Čestitkama su se pridružili i zapovjednik 132 . brigade HV – a Milan Knežević, predsjednik HVIDRA-e  Našice Miroslav Ranogajec te predsjednik Udruge umirovljenika MUP-a Mato Brkić.
Skupštini je nazočio i David Petranović, predstavnik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
 
(www.icv.hr, ak) 
 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content