Četekovački vatrogasci održali redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Četekovac proteklog je vikenda u četekovačkom Mjesnom domu održalo svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Nakon predloženog dnevnog reda i i izbora radnih tijela skupštine, pročitana su izvješća za 2023. godinu (izvješće o radu i financijsko izvješće) u kojima je istaknuto kako je DVD Četekovac, osim vježbi i redovnih zadataka, odradio dvije požarne i 19 tehničkih intervencija kojima je većinom bio uzrok loši vremenski uvjeti poput jakog vjetra koji je rušio stabla i otkrivao krovove stambenih objekata te obilnih kiša koje su stvarale poplave na području općine Mikleuš.

Četekovački vatrogasci imali su u prošloj godini razloga i za slavlje, jer je ta godina ujedno bila i 90. obljetnica rada društva kojom su prigodom i nagrađeni kombi vozilom, koje im je predao virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Na skupštini je istaknuto da vatrogasci, osim što odrađuju intervencije, već tradicionalno sudjeluju i u društvenim aktivnostima poput čuvanja Isusova groba na Veliku subotu, obilježavanja praznika rada podizanjem majpana, uređenjem mjesta za božićne blagdane, podjelom poklona djeci i drugo.

Isto tako, na skupštini je predložen i plan rada te financijski plan za 2024. godinu. Sva su izvješća usvojena od strane nazočnih članova DVD-a.

Predsjednik DVD-a Četekovac Ivan Paulin je rekao da će društvo i dalje nastojati održavati tradiciju koje je imalo do sada, te da je društvo uvijek na raspolaganju svim svojim mještanima u bilo kakvim situacijama.

Na skupštini su nazočili vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Voćina, Slatine, Suhopolja, Korije, te iz Vatrogasne zajednice grada Virovitice.

Prije samog kraja skupštine predsjednik Ivan Paulin i zapovjednik Tomislav Matičić uručili su zahvalnice i spomenice vatrogascima za njihov dugogodišnji rad, te se zahvalili gostima na dolasku.

(www.icv.hr, adf, DVD Četekovac)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content