Dva nesavjesna vozača s područja Pitomače zajedno “naslagala” čak devet prekršaja

Istog su dana na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Virovitici završila čak dva nesavjesna vozača s područja Pitomače, koja su zajedno “naslagala” čak devet prekršaja, a obojici je izrečena ozbiljna novčana kazna. Marinu (36) i Matiji (27) zajedničko je što su obojica upravljali automobilom bez valjanih vozačkih dozvola za traženu kategoriju, a obojica su bili i pod utjecajem alkohola, piše Podravski list. 

Iz jedne u drugu traku

Po tome ipak prednjači Marin, kojeg je policija u noćnim satima 7. listopada prošle godine zatekla kako vozi osobni automobil u Ulici Ljudevita Gaja u Pitomači. Policajcima nije bilo teško zamijetiti da je Marin duboko zavirio u čašicu jer je on na cesti od Pitomače prema Starom Gracu vrludao cestom. Nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je krivudao iz jedne u drugu traku i tako ozbiljno ugrožavao promet. Nakon što su ga zaustavili, policajci su mu dali alkometar, a pokazalo se da je vozio pod utjecajem alkohola od čak 3,12 promila. Osim toga, Marin kod sebe nije imao vozačku dozvolu, a nije je ni mogao imati jer mu je ona istekla sedam mjeseci ranije, no uvidom u policijsku evidenciju utvrđeno je da ni nema B kategoriju, potrebnu za vožnju osobnog automobila, upisanu u svoju vozačku dozvolu. Za vožnju po suprotnoj strani ceste izrečena mu je kazna od 15 eura, za vožnju pod utjecajem alkohola 900 eura, zbog toga što kod sebe nije imao vozačku dozvolu 15 eura, zbog toga što mu je vozačka istekla 60 eura, a zbog toga što uopće nije imao potrebnu kategoriju izrečeno mu je još 300 eura. Na kraju, izrečena mu je ukupna kazna od 1290 eura umanjena za 80 eura jer je noć proveo u posebnoj policijskoj prostoriji.

Kazna 2000 eura

Još gore je u financijskom smislu prošao Pitomačanin Matija, koji zbog počinjenja četiri prekršaja mora platiti ukupno 2020 eura, također umanjeno za 80 eura jer je noć proveo u posebnoj policijskoj prostoriji. Matiju je policija također zatekla u sitnim noćnim satima i to 14. prosinca prošle godine, ali u Vinogradskoj ulici. On je napuhao 0,77 promila alkohola, kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, a nije je ni mogao imati jer mu je ona istekla godinu dana ranije. No, što je najgore od svega, pripiti Pitomačanin krenuo je na put iako nikad nije položio vozački ispit. Zbog toga i zbog alkohola, izrečena mu je kazna od po tisuću eura, a zbog nepažnje s osobnom iskaznicom ukupno 30 eura.

(podravski.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content