Izvođač radova uveden u posao, kreće nastavak uređenja Ulice kralja Zvonimira u Orahovici

Danas (srijeda) je u maloj gradskoj vijećnici odrađeno uvođenje u posao za projekt pod nazivom “Rekonstrukcija pješačke staze u Ulici kralja Zvonimira”.

Izvođač radova je tvrtka Gravia Osijek, dok stručni Nadzor obavlja Pinos Inženjering Osijek. Ukupna vrijednost investicije sa stručnim Nadzorom je 71.674 eura, a samo izvođenje radova vrijedno je 66.299 eura.

-Riječ je o nastavku rekonstrukcije pješačke staze u Ulici kralja Zvonimira, dakle od skretanja za Merkur do ulaska u Ulicu Matije Gupca, odnosno kako naši Orahovčani to bolje znaju do ulaska u Vučinić kraj. Prije nešto više od godinu dana završili smo jedan dio do Merkura, a sada evo idemo dalje. Dužina staze koju ćemo sada urediti je 310 metara. Danas smo uveli izvođača radova u posao, a ugovor smo potpisali prije petnaestak dana – rekao je gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

Naglasio je tom prigodom kako su sredstva osigurana u proračunu, a projekt je prijavljen i na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

-Prijavili smo ovaj projekt na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova po Pozivu za financiranje projekata prema Programu podrške regionalnom razvoju i ovdje očekujemo i potporu kako bi lakše pokrili ovaj projekt. Rok za završetak projekta je 90 radnih dana, a ja vjerujem da da će to biti i ranije, no sve naravno ovisi o vremenskim prilikama. Ovime završavamo velik dio naše glavne ulice kroz grad, onaj oko samog središta, a plan je u etapama rekonstruirati kompletnu ulicu, znači do ulaska u Dalmatinsku ulicu, odnosno do raskrižja kod benzinske crpke – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content