“Kad se ovo čudo zbilo, na poklade to je bilo”: Viroviticom zavladale vesele maškare, gradonačelnik Kirin predao ključeve grada

Mikeši i mikešice, oprez! Viroviticom su zavladali štrumpfovi, čarobnjaci, vile i policajci Virovitički dječji maskenbal održan je danas (nedjelja) u svom 27. izdanju, u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić. Popularnu dječju manifestaciju i ove su godine organizirali Društvo “Naša djeca” Virovitica, Grad i Turistička zajednica grada Virovitice.

Mališani nisu imali milosti prema gradonačelniku Ivici Kirinu koji im je naposljetku predao u ruke vlast i ključeve grada.

– Danas je jedini istinski dan kada prava demokracija stupa na snagu – našalio se gradonačelnik te nastavio – dan kada postojeće gradske vlasti predaju ključeve Virovitice onima koji će njome upravljati, a to su naši najmlađi maskirani u sve moguće uloge koje žele jednoga dana postati. Djeca su nam još jednom pokazala kako se treba veseliti i gdje je dobra zabava. Čestitam svima koji su organizirali već tradicionalni virovitički dječji maskenbal i vjerujem da će se isti svake godine sve više povećavati – istaknuo je gradonačelnik Kirin, sa željom da se iduće godine vesela povorka preseli i na otvoreno.

Kirin predao kljuceve

-Velika je čast u rukama imati vlast – rekao je novopečeni Meštar maskiran u gusara.

Ovogodišnji program svojim su nastupima uveličali Gradska glazba Virovitica sa svojim mažoretkinjama, Glazbena igraonica Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, KUC Virovitica i Virovitičke mažoretkinje. Organizatori maskenbala – Društvo “Naša djeca” Virovitica nisu skrivali ponos na ovu dugogodišnju veselu tradiciju.

– I ove je godine održan tradicionalni 27. dječji maskenbal. Vesele maske zavladale su našim gradom. Nagrađena je i najmlađa maska, a svi sudionici u raznoraznim igrama uveseljeni su slatkišima. Uz tradicionalne krafne, igre, ples i glazbu, poseban je doživljaj bio popularni „vlakić“ u kojemu svi sudjeluju. Zahvaljujemo svim sudionicima i veselo iščekujemo idući dječji maskenbal – govori tajnica Društva “Naša djeca” Virovitica, Snježana Hađija.

ipiccy image 1 1

U zanimljivom i veselom karnevalskom programu sudjelovale su svakojake maske. Ples s balonima, utrka s hula-hoopom, povlačenje užeta i štafeta s balonima potakli su mališane da pokažu svoj natjecateljski duh, a oni najspretniji nisu skrivali svoju sreću osvojenom nagradom. Svoje oduševljenje virovitičkim maskenbalom nisu skrivale ni Mia i Marta, djevojčice prerušene u jednu mačku i jednu bananu.

– Sve mi se sviđa, puno je mojih vršnjaka i stalno igramo neke igrice. Dolazim ovdje već godinama. Da nisam mačka, vjerojatno bih bila anđeo – povjerila nam je Marta.

20240211 152131 1

Njena prijateljica Mia na dječjem karnevalu prvi je put, ali nada se ne i posljednji.

– Danas sam odlučila biti banana jer mi se taj kostim baš dopao. Da nisam banana, bila bih pčelica – podijelila je s nama svoje misli djevojčica Mia.

Još jedan šarolik virovitički dječji maskenbal iznjedrio je beskonačan svijet kreativnih maski koje su uveselile i staro i mlado, pokazavši našim najmlađima da mogu biti što god požele.

(www.icv.hr, dj, foto: D. Jagarinec, ustupljene fotografije)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content