Ljudi stavljaju teniske loptice u perilicu za rublje, a za to imaju dobar razlog

Peglanje odjeće kod kuće nije baš najzabavniji zadatak, zar ne? Osim što morate izvaditi svo rublje iz perilice, potom ga raširiti po sušili, a onda još i peglanje… No, postoji trik koji možete iskoristiti da ga izbjegnete ili da vam bare olakša ovaj naporan posao. Koristite dvije teniske loptice kako biste smanjili gužvanje odjeće koliko je god moguće tijekom pranja u perilici rublja.

Iako su teniske loptice obično rezervirane za igru tenisa, mogu biti iznenađujuće korisne u procesu pranja i sušenja rublja. Posebno su učinkovite kod pranja debelih stvari poput deka, jastuka i ručnika, jer ih ostavljaju mekanima. S obzirom na to, vaša odjeća nakon pranja često će biti manje izgužvana – prenosi dnevno.hr

Sve što vam treba su dvije teniske loptice koje ćete staviti u perilicu zajedno s odjećom koju planirate oprati. Zvuči neobično, ali postoji valjan razlog zašto je to dobar trik.

Zanimljiv trik

Ostatak postupka je isti kao i obično: dodajte deterdžent i omekšivač po želji, ali ovaj put dodajte i teniske loptice. Kako se bubanj stroja okreće, teniske loptice će se također kretati i lagano izravnati odjeću na prirodan način. Kada izvadite odjeću iz perilice, primijetit ćete da ima znatno manje nabora.

Teniske loptice također su korisne prilikom sušenja rublja u sušilici. Smanjit će broj nabora na odjeći i osloboditi vas potrebe za peglanjem ili će vam barem olakšati taj zahtjevan i poprilično dosadan posao.

Važno je odmah izvaditi odjeću iz perilice ili sušilice čim završi program. Ako dugo stoji u bubnju, postoji mogućnost da se ponovno zgužva, a to sigurno nije ono što želite.

(dnevno.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content