Odjeća vam se obojila u pranju? Evo kako ćete jednostavno riješiti taj problem

Ako je vaša odjeća promijenila boju, odnosno pokupila boju od nekog od komada rublja ili odjeće prilikom pranja u perilici donosimo odgovore na pitanje kako skinuti boju s odjeće.

Prvi korak – ne očajavajte,odjeća se može spasiti, a boja se može skinuti kroz nekoliko jednostavnih koraka, prenosi Večernji list.

Detaljno pregledajte perilicu i pronađite koji je komad odjeće ispustio boju i uništio ostale komade odjeće. Da biste mogli skinuti boju s odjeće potrebno je ukloniti komad koji je uzrokovao prijelaz boje na drugu odjeću.

Tada obojenu odjeću ostavite u perilici i stavite ju na novo pranje. Prilikom novog pranja važno je, uz deterdžent koji redovito koristite, upotrijebiti i izbjeljivač. Pripazite da izbjeljivač za koji se odlučite nipošto ne smije sadržavati klor u svom sastavu jer bi klor nagrizao odjeću.

Važno je reagirati pravovremeno i ne dozvoliti da se odjeća osuši. Naime, skinuti boju s odjeće još je teže jednom kad se ona osuši. No ako je za to prekasno, u sljedećim koracima naučite kako skinuti boju s odjeće čak i onda kad se već osušila, a mrlje su postale tvrdokorne zbog čega djeluje da ih je nemoguće potpuno ukloniti.

U ovom je slučaju potrebno samo biti strpljiv kako biste mogli skinuti boju s odjeće. Naime potrebno je dobro namočiti obojenu odjeću kako bi se potpuno namočila prije pokušaja skidanja boje.

Stručnjaci savjetuju da obojenu odjeću uronite u vodu u kojoj ste prethodno otopili praškasti deterdžent za odjeću. Nakon što odjeća odleži osam sati u opisanoj otopini izvadite ju i provjerite jeste li uspjeli skinuti boju s odjeće. Ako proces ne uspije iz prve, pokušajte ponovo kako biste u potpunosti uspjeli skinuti boju s odjeće.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content