Održana 72. redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Korija: Boris Tomšić novi zapovjednik

U Mjesnom domu virovitičkog prigradskog naselja Korija u subotu, 10. veljače održana je 72. redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Korija. Na skupštini je na vlastiti zahtjev razriješen dosadašnji zapovjednik DVD-a Siniša Filipović te je za novog zapovjednika imenovan Boris Tomšić.

Nakon izbora, zamjenik zapovjednika Dragutin Barusić podnio je izvješće o radu za proteklu godinu pri čemu je naglasio 1. mjesto koje je ekipa podmlatka DVD-a osvojila na gradskom vatrogasnom natjecanju, kao i radne akcije koje je Društvo provelo.

Plan rada za ovu godinu iznio je predsjednik DVD-a Nikola Fučkar izdvojivši vježbe i sudjelovanje na natjecanjima, popunu natjecateljske opreme za pomladak i mladež te operativu, prijem novih članova u DVD, obilježavanje sv. Florijana, sudjelovanje u obilježavanju Srpnice, slanje mladeži i ostalih članova u školu za vatrogasno zvanje…
Inače, DVD Koriju čine 32 aktivna člana te jedna ekipa vatrogasnog podmlatka.

Nazočne na skupštini pozdravio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je pohvalio rad s podmlatkom te istaknuo značaj daljnjeg rada na pomlađivanju jer mladi su budućnost mjesta, a u svemu tome imat će potporu Grada Virovitice.

– Za napredak vatrogastva najvažniji su ljudi, jer dok imamo velik i dobro obučeni kadar, postoji i šansa za napredovanje u ovom humanom poslu kojeg obavljate – dodao je gradonačelnik.

Skupštini je nazočila i predsjednica Mjesnog odbora Korija Božena Rajnović, a podršku su im dali i članovi DVD-a Turanovac i DVD-a Špišić Bukovica.

Na kraju službenog dijela uručene su diplome Mihaelu Jankoviću, Lani Turudić i Nikoli Fučkaru.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content