Održani zborovi građana u virovitičkim prigradskim naseljima Taborište i Čemernica: Danas su na rasporedu Golo Brdo i Podgorje

Jučer (ponedjeljak) su počeli zborovi građana po virovitičkim mjesnim odborima. Gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima sastanke je održao s mještanima Taborišta, a potom i Čemernice. Tom su prilikom predstavljene i prokomentirane realizirane aktivnosti u posljednjih godinu dana, a postavljena pitanja mještana uglavnom su se odnosila na komunalnu problematiku. Nazočne su na samom početku pozdravili predsjednici vijeća mjesnih odbora, Josip Perović u Taborištu te Jasmin Gradinjan u Čemernici.

Od realiziranih aktivnosti izdvojena je rekonstrukcija javne rasvjete, kao i sadnja drvoreda u sklopu projekta “Grad koji diše”. Nova stabla posađena su u Moslavačkoj ulici u Taborištu, a ove godine u planu je i Istarska, kao i Tina Ujevića u Čemernici. Uz održavanje komunalne infrastrukture i mjesnih domova na području oba mjesna odbora, najavljena je i izrada projektne dokumentacije za uređenje Ulice Miroslava Krleže u Taborištu. Također, treba napomenuti da su protekle godine Hrvatske željeznice izvele radove na osiguranju pružnog prijelaza u Podravskoj ulici. Ovih se dana očekuje tehnički pregled te će isti biti pušten u funkciju.

Gradonačelnik Ivica Kirin ovom je prilikom informirao građane i o velikim projektima na kojima trenutno Grad radi te je pritom izdvojio izgradnju nove Glazbene škole s koncertnom dvoranom za koju se tijekom ljeta očekuje potpisivanje ugovora o izgradnji, istaknuo je kako se kraju privode i troškovnici za javnu nabavu za gradske bazene, a najavio je izgradnju Veteranskog centra za koji je u tijeku javna nabava za idejni projekt, kao i izgradnju III. osnovne škole za koju je Grad dobio suglasnost nadležnog Ministarstva.

Zborovi građana nastavljaju se i danas (utorak) te će se u 17 sati održati u Golom Brdu, a u 19 sati u Podgorju.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content