Općini Crnac odobren projekt aglomeracije vrijedan više od 4 milijuna eura, načelnik Damjan: Ovo je za nas jedan od kapitalnih projekata

Dugoočekivana vijest stigla je na adresu Općine Crnac. Naime, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja odobrilo je ovoj Općini financiranje projekta Aglomeracije Crnac iz mehanizma za oporavak i otpornost koji je vrijedan nešto više od četiri milijuna eura.

-Presretni smo da nam je projekt prošao, uskoro kreće javna nabava, a kroz dva mjeseca očekujem i početak radova na odvodnji i pročistaču u naselju Crnac. Ovo je jedan od kapitalnih projekata za nas i naravno da Općina bez ovakve pomoći, prvo Vlade Republike Hrvatske, a zatim i naših saborskih zastupnika, ne bi mogao ovo realizirati. Isto tako treba reći da smo i mi bili iznimno uporni, odradili smo i pripremili mnoštvo dokumentacije i nije bilo lako, ali uspjeli smo – rekao je načelnik Mato Damjan.

Naglasio je i kako se ovim projektom završava izgradnja kompletne infrastrukture na području cijele općine.

-Mi smo već do sada pokrili cijelu općinu s plinofikacijom i vodovodnom mrežom i evo sada još odvodnja, pa će kompletna infrastruktura biti pokrivena i to je ono najvažnije što moramo osigurati našim mještanima i svima onima koji budu željeli doći živjeti na području naše općine – zaključio je Damjan.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content