“Pet od pet” za POU Slatina: Kroz projekt “Daske koje život znače” rekonstruirat će kazališnu pozornicu

Pučkom otvorenom učilištu Slatina smiješi se još jedna uspješna godina. Naime, odobreno im je svih pet projekata koje su prijavili na razne natječaje u jesen 2023. godine.

Prijavili su se na natječaj Hrvatskog audiovizualnog centra, Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2024. godini s projektom “104 godine kinematografije u Slatini”. Konkretno, riječ je o poticanju europskih i hrvatskih filmova.

Na objavljen Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Virovitičko-podravske županije u 2024. godini, odobren im je projekt “Slatinske kazališne večeri”.

Na Javni poziv za predlaganje programa Javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske Ministarstva kulture i medija prijavili su tri projekta u kategorijama Dramske i plesne umjetnosti te izvedbenih umjetnosti i Programi gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture, a isti su i odobreni. Riječ je o projektima “Slatinska mala scena”, “Slatinske kazališne večeri” i “Daske koje život znače”.

Inače, “Daske koje život znače” projekt je cjelovite rekonstrukcije kazališne pozornice.

-Kako se tijekom godine na našim daskama odvijaju svi najvažniji kulturni događaji, želja nam je da naša pozornica ponovno zablista. Svi su ovi projekti važni za kulturnu scenu Slatine, a ne bi bili mogući bez entuzijastičkog sudjelovanja naše publike, suradnje s lokalnim partnerima te predanosti našeg tima. Za sve ove projekte odobreno nam je 52.500 eura – poručili su iz POU Slatina.

(www.icv.hr, POU Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content