Skupština DVD-a Dolci: Patrik Gubeljak, Dragan Tomić, Matko Šalek i Antonio Bošnjak novi su vatrogasci-operativci

U nazočnosti izaslanika zapovjednice Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateje Fras Venus, zapovjednika DVD-a Voćin Zdravka Ojkića, predsjednika Vatrogasne zajednice grada Orahovice Marija Gubeljaka, gradonačelnika Orahovice Saše Ristera te mnoštvo vatrogasnih društava prijatelja, Dobrovoljno vatrogasno društvo Dolci održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu. O radu društva u proteklom periodu govorio je zapovjednik Domagoj Čačinović koji je istaknuo iznimnu aktivnost članova društva u svim segmentima rada:

– Na sreću nismo imali požarnih i tehničkih intervencija, ali naše selo zadesilo je nevrijeme uslijed kojeg smo morali intervenirati ispumpavanjem podruma, dizanjem malih mostova ili čuprija. Zatvorili smo i prometnicu Dolci – Magadinovac do odlaska policije te, nakon što se voda povukla, čistili prometnice i uklanjali nanose pijeska i blata po cijelom mjestu. Odradili smo niz aktivnosti u cilju podizanja društvenog života u mjestu, poput maškara, dolaska Djeda Božićnjaka te druženja mještana uz besplatni grah za Praznik rada. Ono što je najvažnije, imamo osposobljeno 15 vatrogasaca operativaca s liječničkim pregledima spremnih za sve vrste intervencija. Na velikoj pomoći u našem radu od srca hvala zapovjednici VZ VPŽ Mateji Fras Venus, gradonačelniku Saši Risteru te VZG Orahovica na čelu s predsjednikom Marijom Gubeljakom– rekao je Čačinović, a nakon ostalih izvješća sva su jednoglasno usvojena.

U planu rada zapovjednik Čačinović istaknuo je omasovljenje članstva, posebno djece i mladeži te organiziranje uobičajenih i još novih događaja za mještane Dolaca. Na kraju skupštine, uz pozdrave predstavnika društava prijatelja, obratio se predsjednik Vatrogasne zajednice grada Orahovice Mario Gubeljak:

– Kao predsjednik Zajednice, ali i kao član DVD-a Dolci, itekako sam upoznat s radom ovog društva i mogu samo reći riječi pohvale jer puno toga je odrađeno, u rad se uključuju svi članovi, ali i veliki broj mještana. Pohvalio bih i veliki broj djece što je zasigurno jamac budućnosti ovog malog društva– rekao je Gubeljak.

Izaslanik zapovjednice Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateje Fras Venus, zapovjednik DVD-a Voćin Zdravko Ojkić također je pohvalio rad društva:

– DVD Dolci je malo društvo, ali iznimno vrijednih ljudi. VZ VPŽ i zapovjednica su upoznati sa vrijednošću ovog DVD-a, redovno se odazivaju na sve naše pozive i međusobna suradnja je odlična. Vjerujem u nastavak iste, a sve u cilju promocije i rada našeg plemenitog poziva– rekao je Ojkić.

Gradonačelnik Saša Rister također je pohvalio rad društva:

– DVD Dolci su primjer kako jedno malo mjesto i društvo moraju funkcionirati i raditi, složno, zajedno i marljivo. Lijepo je bilo čuti vaše izvješće koje je osim ispunjenih vatrogasnih zadataka prepuno i društvenih događanja što je iznimno pohvalno. Grad je, naravno kao i svim društvima i vama na raspolaganju, jer znamo da su vatrogasci ti koji uvijek prvi podmetnu svoja leđa kada je to najpotrebnije– rekao je Rister.

Na kraju skupštine uručena su priznanja četvorici mladih članova koji su položili za zvanje vatrogasac i to Patriku Gubeljaku, Draganu Tomiću, Matku Šaleku i Antoniju Bošnjaku koji su tako pojačali operativne redove društva.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content