Svjetski je dan Nutelle: Nastala je slučajno, a danas je svi obožavaju

Svjetski dan Nutelle slavi se od 2007. godine. Nutellu je Ferrero pustio u svijet pod sadašnjim imenom sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća, a korijene vuče iz početka 19. stoljeća. Nastala kao pametno rješenje nezgodnog problema: nestašice kakaa nakon 2. svjetskog rata, prenosi Večernji list.

Pietro Ferrero, slastičar iz talijanske regije Pijemont, sjajno se dosjetio slatkog namaza od lješnjaka, šećera i male količine sirovog kakaa. Smjesu je oblikovao u štrucu koja se može rezati i posluživati na kruhu i nazvao ju Giandujot po tada slavnom lokalnom karnevalskom liku. Tvrtka Ferrero službeno je osnovana 14. svibnja 1946. – opisali su na nutella.com ovaj važan trenutak.

-Pietro Ferrerov sin Michele iskoristio je svoju genijalnost i metodom pokušaja i pogreške poboljšao recept i proizveo prvu staklenku novog namaza od lješnjaka i kakaa, ali mu još nije dao ime. Rezultat daljnjeg kreativnog razmišljanja bilo je savršeno ime za najslavniji namaz na svijetu – Nutella – napisali su. Godinu dana kasnije nastala je ambalaža nalik današnjoj.

Jede se baš na svemu – dok neki tvrde da ide na kruh, drugi kažu da je najukusnija ona sa žlice.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content