U Klasičnoj katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici održano županijsko natjecanje iz latinskog i grčkog jezika

Jučer (petak), 16. veljače, u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici održano je Županijsko natjecanje iz latinskog i grčkog jezika.

Nakon kratke recitacije koju su za natjecatelje pripremile učenice 4. razreda, ravnateljica Marijana Novak Stanić uputila je pozdravne riječi i otvorila natjecanje.

Sveukupno je 22 učenika iz 7 škola pristupilo pisanju ispita: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Srednja škola „Stjepan Ivšić“ Orahovica, Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici, Tehnička škola Virovitica, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača i Katolička osnovna škola u Virovitici.

Natjecanje iz latinskog jezika rješavalo se u 3 kategorije: Gimnazije (11 učenika), Klasična gimnazija (4 učenika), Strukovne škole (5 učenika). Grčki jezik ove je godine pisan u kategoriji Osnovne škole, a predstavljale su ga 2 učenice.

Najuspješniji učenici po kategorijama su:

Gimnazija

  1. Lana Fotez
  2. Mislav Škvarić
  3. Andrea Kovač, Ivana Sesvečan

Mentor 1. mjestu je prof. Zorislav Jelenčić iz Srednje škole Marka Marulića u Slatini, a za druga dva prof. Krunoslav Kovačić iz Gimnazije Petra Preradovića.

Klasična gimnazija

  1. Sara Čuljak
  2. Lana Stubičar
  3. Lara Jakelić

Učenici su, kao i njihova mentorica Tihana Jurišić, iz Katoličke klasične gimnazije.

Strukovne škole

  1. Mirko Damljanović
  2. Paula Gegić
  3. Elena Sesvečan

Učenici iz svake strukovne škole izborili su svoja mjesta, a njihovi mentori su prof. Pavo Leko, prof. Aleksandra Keserin i prof. Nataša Karapandža.

Grčki jezik – osnovna škola

  1. Glorija Mihaljević
  2. Kiara Kovačić

Učenicama je mentorica bila učiteljica Tihana Jurišić iz Katoličke osnovne škole. Nakon objave konačnih rezultata, uslijedilo je “slatko” darivanje najuspješnijih učenika. 

(KKG VTC)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content