U Koprivnici oslikan mural s brojevima žurnih službi sustava civilne zaštite

U sklopu aktivnosti koje se provode povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 te Međunarodnog dana civilne zaštite i Dan civilne zaštite u RH koji se svake godine obilježavaju 01. ožujka, u Koprivnici je oslikan mural s likovnim prikazom brojeva žurnih službi, sastavnica sustava civilne zaštite.

Oslikavanje murala je organizirano u suradnji Stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Službe civilne zaštite Koprivnica te Policijske uprave KCKŽ na zidnoj plohi koju je ustupio HEP ODS d.o.o. Elektra Koprivnica, a za likovni prikaz zaslužni su članovi kolektiva Graffiti ranč Legrad – Gordan Cvetnić, Dino Cvetinić i Mario Sačer.

Muralom, koji je oslikan tijekom vikenda, građanima se na vidljiv, vizualno upečatljiv i pristupačan način skreće pozornost na sve važne brojeve koje koriste žurne službe. Finalni produkt kreativnog rada grafitera danas su razgledali i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Melita Ivančić sa suradnicima te voditelj Službe CZ KC Miroslav Blažotić i direktor HEP ODS d.o.o. Elektra Koprivnica Goran Pakasin, koji su čestitali umjetnicima na likovnom rješenju te naglasili važnost osvješćivanja javnosti o sustavu civilne zaštite i djelatnostima koje službe kontinuirano provode kako bi građani bili što sigurniji i zaštićeniji u svakodnevnom životu.

IMG 0925

(Služba ureda župana KKŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content