U Podravskim Sesvetama kreće uređenje centra naselja: Naglasak stavljen na sigurnost pješaka i biciklista

U petak, 19. siječnja načelnik općine Podravske Sesvete Mladen Sitek popisao je ugovor s izvođačem radova Colas Hrvatska d.d. iz Varaždina za projekt „Uređenje ulica u centru naselja Podravske Sesvete“ koji će obavljati dio radova, a ostali dio radova će izvoditi tvrtka Mega građenje d.o.o. iz Kalinovca.

Uređenje centra naselja u Podravskim Sesvetama obuhvaća dvije ulice i to Trg bana Jelačića i ulicu Ivana Mažuranića. Navedenim projektom uredit će se i obnoviti cijeli profil ulice. Točnije, izgradit će se 555 metara pješačke staze, 60 parkirnih mjesta, obnoviti i rekonstruirati 680 metara postojećih prometnica koje prolaze kroz zonu zahvata, urediti zelene površine, posadit će se novi drvored, izgraditi novi kolni ulazi, riješiti oborinska odvodnja.

Ukupna cijena ugovorenih radova s PDV-om iznosi 518.825,95 eura, a rok za izvođenje svih radova iznosi četiri mjeseca od dana potpisa Zapisnika o uvođenju u posao.
Stručni nadzor na projektu izvodit će tvrtka Petgrad d.o.o. iz Koprivnice.

Na potpisivanju uz načelnika Mladena Sitek prisustvovali su predsjednik Uprave Colas Hrvatska d.d. Siniša Koščak, direktor Mega građenje Zlatko Patačko i Petar Kolar predstavnik tvrtke Petgrad.

Načelnik je tom prilikom istaknuo važnost ovog projekta uređenja prvenstveno s ciljem sigurnosti sudionika u prometu s naglaskom na pješake. Sve instalacije koje su predviđene za podzemnu postavu su riješene i izvedene (kanalizacija, magistralni vodovod, struja, plin, telefon). Izvodit će se, ako nisu izvedeni, i potrebni priključci na iste za sva kućanstva te poslovne objekte u zoni zahvata.

(podravske-sesvete.hr)

centralna CENTAR WEB e1707465012944

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content