Udruga tjelesnih invalida VPŽ započela s novom fazom projekta Zaželi, timu se pridružio i jedan muškarac

Udruga tjelesnih invalida Virovitičko-podravske županije danas (srijeda) je predstavila početak nove faze projekta “I oni su dio nas III.” ispred svojih prostorija u Virovitici. Ovaj projekt, poznat kao “Zaželi – prevencija institucionalizacije”, obuhvaća zapošljavanje 20 osoba tijekom 36 mjeseci, koje će pružati podršku 120 korisnika starijih od 65 godina i osoba s invaliditetom četvrtog stupnja i starijih od 18 godina.

Partner u provedbi projekta je Virovitičko-podravska županija, a ukupna vrijednost projekta iznosi 990.000 eura, od čega 85 posto sufinancira Europski socijalni fond, dok ostatak osigurava Državni proračun RH.

– Kroz projekt zaposleni će brinuti o 120 korisnika, pružajući im podršku u kući, obavljajući nabavke lijekova i namirnica, te vozeći ih kod liječnika. Dodatno, jednom mjesečno će im biti dostavljen paket higijenskih potrepština. Ovaj put smo uključili i jednog muškarca u naš tim. Svrha projekta je poboljšati uvjete korisnika, a muški će član tima biti zadužen za poslove poput orezivanja voćaka, održavanja vrta i košnje trave, uz istovremeno obavljanje kućanskih poslova. Glavni cilj je osigurati da starije osobe ne moraju napuštati svoj dom radi institucionalizacije, već da im se pruži potrebna pomoć u njihovom prirodnom okruženju. Također, ovaj projekt ima pozitivan utjecaj na zaposlenike, posebno u kontekstu teškoća u pronalasku posla, osobito za one koji se približavaju mirovini – istaknula je predsjednica udruge Mirjana Žagar.

Projekt se provodi na području Virovitičko-podravske županije, uključujući grad Viroviticu te općine Špišić Bukovica, Suhopolje i Lukač.

(icv.hr, žđl)

20240228 091442

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content