UHBDDR Duga Međa održala redovnu godišnju skupštinu: Po radu i aktivnostima jedni su od najvećih u širem okruženju

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa održala je svoju redovnu godišnju skupštinu kojoj su nazočili, u ime Ministarstva hrvatskih branitelja, predstojnica ureda u Virovitici Marina Kraljić, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, zamjenik načelnika PU VPŽ Nenad Križić, zamjenik načelnika PP Orahovica Milan Rončević te brojni predstavnici braniteljskih i drugih prijateljskih udruga domaćina.

O radu udruge u protekloj godini govorio je predsjednik udruge Mirko Bušljeta naglasivši kako su posebno ponosni na svoje dvije velike manifestacije- “Pekmezijadu” i “Kobasijadu”.

– Te dvije manifestacije postale su prepoznatljivost ne sam naše udruge, mjesta i općine, nego i cijele Virovitičko-podravske županije i na to smo iznimno ponosni. Udruga je uz ove dvije manifestacije odradila niz događaja, pomagala svojim članovima, u suradnji s UDVDZ Krapinsko-zagorske županije ogranak Zabok, donirala niz računala potrebitim obiteljima i udrugama koje ih nemaju, sudjelovala na velikom broju obljetnica iz Domovinskog rata diljem Hrvatske te ostvarila niz suradnji s braniteljskim i civilnim udrugama. Hvala svima s kojima smo radili i surađivali, jer stvorena su divna prijateljstva koja nastavljamo i u tekućoj godini- rekao je između ostalog Bušljeta te kroz plan rada istaknuo kako je ovogodišnja “Kobasijada” održana u odličnom izdanju na zadovoljstvo mnogih, a pripreme za “Pekmezijadu” u kolovozu već su počele:

– Za svaku svoju manifestaciju se uvijek pripremamo temeljito i pomno, ne želimo ništa ispustiti, pa smo tako već počeli s pripremama za “Pekmezijadu”. Naravno da ćemo i dalje raditi na našoj temeljnoj zadaći, a to je promicanje istine i čuvanje uspomene na Domovinski rat i poginule i umrle hrvatske heroje. Nastavit ćemo održavati suradnju i prijateljstvo s udrugama iz cijele Hrvatske, od Osijeka preko Zaboka do Benkovca i činiti sve da i dalje okupljamo mještane Duge Međe i šire okolice na zanimljivim događajima– rekao je Bušljeta, a potom su sva izvješća i planovi jednoglasno usvojeni.

Obratili su se zatim gosti među kojima i načelnik općine Čađavica Mirko Rončević:

– Posebno mi je drago što mogu istaknuti kako je ova Udruga jedna od rijetkih s ovih prostora, a možda i jedina, koja usko surađuje s udrugama iz naše općine i to je jako lijepo i korisno. Ta suradnja spaja naše dvije općine iako nemamo međusobnu granicu i siguran sam da će ta povezanost trajati još dugo– rekao je Rončević.

Načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić pohvalio je rad braniteljske udruge Duga Međa.

– UHBDDR Duga Međa iznimno je vrijedna i aktivna udruga koja svojim radom i događajima na prelijep način promovira našu općinu. Budućnost donosi nove izazove, nove događaje i mogu samo reći da ćemo i dalje zajedno promovirati našu općinu, a članovima Udruge želim puno zdravlja te da i dalje budu ovako ustrajni i vrijedni- rekao je Durmić.

Zamjenik načelnika PU VPŽ i predsjednik HVIDR-e Slatina Nenad Križić također je biranim riječima pričao u udruzi domaćina:

– Moram reći da se divim ovim ljudima koji s malo novaca čine čuda i zapravo su primjer kako bi braniteljske udruge trebale raditi. Hvala im za svaku suradnju sa svim braniteljskim udrugama, pa tako i našom. Zadovoljstvo je surađivati i raditi s njima, s ljudima koji su u vrijeme Domovinskog rata bili najhrabriji i prvi, a i danas su takvi– rekao je između ostalog Križić.

Na kraju je riječi pozdrava i pohvale uputila predstojnica ureda Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici Marina Kraljić.

– Braniteljska udruga iz Duge Međe zaslužuje svaku pohvalu za svoj rad. Često sam ovdje i gotovo svakodnevno surađujemo i vidi se koliko su vrijedni, koliko žele pomoći svojim članovima, a uz to sve i podignuti društveni život u ovom malom mjestu. Ministarstvo i ja osobno smo im uvijek na raspolaganju jer braniteljima kao populaciji su događanja, kretanje i druženje krucijalno važni– zaključila je Kraljić.

Na kraju skupštine predsjednik Mirko Bušljeta uručio je zahvalnice udrugama i pojedincima s kojima je ostvarena posebna suradnja. Opći zaključak skupštine bio je kako je ova braniteljska udruga, iako iz malog mjesta Duga Međa, po radu i aktivnostima jedna od najvećih u širem okruženju.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content