Ako koristite mobitel za beskontaktno plaćanje, upravo je stigla velika promjena

Google Wallet je omogućavao korisnicima da izvrše beskontaktno plaćanje manjih iznosa bez otključavanja uređaja. Uvjeti, odnosno iznosi za koje morate otključati mobitel, razlikovali su se ovisno o regiji, no Google za sve uskoro uvodi isto pravilo. Naime, beskontaktno plaćanje putem Google Walleta neće biti moguće ako nedavno niste otključali svoj uređaj.

Promjena je uvedena iz sigurnosnih razloga

Ova se promjena trenutno provodi u Europi, a neki su korisnici na društvenim mrežama otvoreno krenuli iskazivati svoje nezadovoljstvo. No Google navodi kako je ovu promjenu uveo iz sigurnosnih razloga, piše Android Central. Ovime se Europa približila SAD-u gdje svi korisnici moraju otključati uređaj bez obzira na iznos transakcije, prenosi index.hr.

– Ostavite negativnu recenziju na Google Wallet aplikaciji u Play Storeu. Ako nas se više žali, možda dobijemo barem mogućnost izbora za manje iznose”, “Mrzim ovo”, “Ovo je besmisleno za plaćanja od 1 dolara”- neki su komentari nezadovoljnih korisnika na Redditu.

No ima i onih kojima promjena nije problematična: “Uvijek kad plaćam, otključavam mobitel i ne vidim problem u tome”, “Draže mi je da me aplikacija traži da otključam telefon. Osjećam se sigurnije”, “Apple Pay oduvijek tako radi, čudno mi je što se ovoliko ljudi ljuti zbog ovoga”.

Bit će nužna nedavna autentifikacija

Tvrtka je prošli mjesec ažurirala dokument podrške koji se odnosi na transakcije dodirivanjem za plaćanje, najavljujući promjenu u ponašanju Google Walleta. U obavijesti stoji kako naplata neće biti izvršena za maloprodajna plaćanja ako korisnik nedavno nije koristio neku metodu provjere poput otiska prsta ili PIN-a.

Iako su neki korisnici nezadovoljni, a neki ne vide problem, svi se načelno slažu kako bi Google trebao omogućiti korisnicima da sami biraju hoće li njihov uređaj tražiti otključavanje prije svake transakcije.

(index.hr, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content