DVD Virovitica: Uzlet mladih vatrogasaca i kontinuirani uspjesi na godišnjoj skupštini

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virovitica jučer (subota) je u svojim prostorijama, pod predsjedanjem predsjednika DVD-a Maria Pavelića, održalo redovnu godišnju skupštinu na kojoj se raspravljalo o radu društva u prošloj godini i postignutim rezultatima.

DVD Virovitica danas broji 133 člana i članica, od toga 41 dijete i mladeži od 6 do 18 godina te 92 člana i članica s pravom glasa na Skupštini. U društvo je primljeno 3 nova člana, te 18 članova djece i mladeži, što je povećalo ukupan broj mladih vatrogasaca za 13 u odnosu na prošlu godinu. To je značajan porast i nada da će se taj trend nastaviti i dalje, te da će ovaj DVD nastaviti uspješnu tradiciju vatrogastva u Virovitici.

Osim toga, sastav DVD-a Virovitica čine 9 vatrogasaca, 16 vatrogasaca prve klase, 9 dočasnika, 5 dočasnika prve klase, 15 časnika, 6 časnika prve klase, dva viša vatrogasna časnika, te jedan počasni viši vatrogasni časnik. Od specijalnosti, DVD Virovitica raspolaže s 10 strojara, 8 vatrogasaca osposobljenih za rad s vatrogasnim aparatima, 9 vatrogasaca osposobljenih za tehničke intervencije, 10 vatrogasaca obučenih za šumske požare, 3 voditelja mladeži i djece, 4 bolničara i 2 vatrogasna suca.

DVD Virovitica ima 10 operativnih vatrogasaca s kompletnom zaštitnom opremom, te 2 kombi vozila za prijevoz vatrogasaca. Vatrogasne ekipe svih kategorija redovito sudjeluju na vatrogasnim natjecanjima, postižući značajne uspjehe, posebno muška B ekipa i ženska ekipa koje su i ove godine ostvarile pravo sudjelovanja na državnom vatrogasnom natjecanju, kako je istaknuto u izvješću o radu koje je pročitala tajnica DVD-a Virovitica Anita Blažičević.

Na ovoj skupštini zaslužnim članovima uručena su priznanja i zahvalnice, koje su im uručili predsjednik DVD-a Virovitica Mario Pavelić, zapovjednik Miroslav Čubrlo, te uvaženi gosti, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok, i zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, koji su virovitičkim vatrogascima zahvalili i obećali daljnju dobru suradnju sa Županijom i Gradom.

(icv.hr, bs, Foto: B. Sokele)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content