Na Veleučilištu u Virovitici održan poduzetnički panel “Bivši student – današnji poduzetnik”

Udruga diplomiranih studenata Veleučilišta u Virovitici “ALUMNI VUV” je osnovana s ciljem povezivanja i udruživanja studenata koji su diplomirali na Veleučilištu u Virovitici sa željom za učvršćivanjem specifičnog osjećaja povezanosti te razvijanje suradnje između Veleučilišta u Virovitici i tvrtki ili organizacija u kojima rade diplomirani studenti Veleučilišta.

Podupirući raznovrsne aktivnosti, osobito one koje su usmjerene prema senzibiliziranju javnosti za teme povezane s praćenjem zapošljavanja i profesionalnog razvoja bivših studenata Veleučilišta, Udruga “ALUMNI VUV” predstavlja akademsku jezgru okupljanja visokoobrazovanih stručnjaka koji će svojim znanjima, kompetencijama, vještinama i poduzetničkim duhom stvarati nove vrijednosti. Stoga se na Veleučilištu u Virovitici održavaju mnogobrojne aktivnosti bivših studenata, kao što su radionice, paneli, predavanja…

U utorak je u prostorijama Veleučilišta u Virovitici Udruga “ALUMNI VUV” organizirala poduzetnički panel “Bivši student – današnji poduzetnik” u suradnji s Veleučilištem u Virovitici. Gost predavač bio je poduzetnik Luka Veljanovski. Kroz poduzetnički panel gost predavač predstavio je svoju uspješnu poduzetničku priču za koju je, od ideje do realizacije, bilo potrebno puno truda, rada, a ponajviše kreativnosti.

Poduzetničkom panelu prisustvovali su studenti prijediplomskih i diplomskih studija te nastavnici Veleučilišta u Virovitici.

Studenti su imali priliku, na pozitivnom primjeru poduzetničkog pothvata, doznati kako je to biti poduzetnik, koje su prednosti poduzetništva te s kojima se to izazovima, poteškoćama i prilikama poduzetnik susreće prilikom svojega svakodnevnog poslovanja.

– Smatramo da je ovakav način pružanja informacija izuzetno važan kroz formalno obrazovanje budući da studenti imaju priliku iz prve ruke čuti sve što ih zanima o poduzetništvu u praksi. Izražavamo nadu kako ćemo kroz iduća takva druženja upoznati nove pozitivne poduzetničke priče koje su svuda oko nas- istaknuli su iz virovitičkog Veleučilišta.

(www.icv.hr, VUV)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content