OPĆINA ČAČINCI Potpisan ugovor za projektiranje novog vatrogasnog doma u Čačincima

Odgovarajući na potrebu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čačinci za iznalaženjem adekvatnih prostorija na lokaciji povoljnijoj za rad, danas (ponedjeljak) je u Općini Čačinci potpisan ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog vatrogasnog doma u Čačincima.

Ugovor vrijedan 14.500,00 eura s PDV-om potpisali su načelnik Alen Jurenac i Samanta Rešetar, predstavnica tvrtke Modelarch d.o.o. iz Slatine.

Za smještaj novog doma odabrana je lokacija uz državnu cestu D2 na novouređenoj građevinskoj čestici u Vinogradskoj ulici na ulazu u Čačince.

Projektirani objekt suvremena je jednokatnica čistog i jednostavnog oblika s ravnim krovom, ukupne približne neto građevinske površine 750 metara kvadratnih. U prizemlju će biti smještene garaže za osam vatrogasnih vozila s garderobama i spremištem vatrogasne opreme, kao i ostale potrebite prostorije operativnog centra. Uz vatrogasni vježbališni toranj, na katu će biti smještena dvorana za sastanke i društvene prostorije.

U okolišu objekta planirano je vježbalište, odgovarajući parking sa zaštitnim zelenim pojasevima prema državnoj i sporednoj cesti.

Kompletna projektna dokumentacija treba biti gotova u roku 90 dana od potpisivanja ugovora, a nakon čega će Općina u suradnji s Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije projekt izgradnje novog vatrogasnog doma prijaviti na natječaj za dodjelu sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske te se shodno tome očekuje sufinanciranje sredstvima iz EU fondova.

(Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content