Skupština UHBL PTSP Virovitičko-podravske županije: Miroslav Milovuković i dalje na čelu udruge

U orahovačkom restoranu održana je redovna godišnja izvještajna i izborna skupštinu Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije.

Skupštini su nazočili gradonačelnik Orahovice Saša Rister, predsjednik Odbora za branitelje i ZUiČ HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš, zamjenik načelnika PU VPŽ i predsjednik HVIDR-e Slatina Nenad Križić, predsjednik Reda vitezova Ružice grada Orahovica Vlado Grgić te mnogi drugi predstavnici braniteljskih udruga s područja gradova Orahovice i Slatine te susjednih općina.

U sklopu izvješća o radu predsjednik Miroslav Milovuković naglasio je kako je udruga i u 2023. imala preko 30 aktivnosti među kojima je istaknuo organizaciju tradicionalne memorijalne utrke Kokočak-Orahovica te suorganizaciju obljetnice pogibije branitelja ovoga područja u Modriči i Memorijalnu biciklističku vožnju Orahovica-Vukovar. Nakon ostalih izvješća sva su jednoglasno usvojena, a potom je dana razrješnica starom te su održani izbori za novo vodstvo udruge.

Jednoglasnom odlukom ovu uspješnu udrugu i daje će voditi provjerena ekipa na čelu s predsjednikom Miroslavom Milovukovićem, njegov zamjenik je i dalje Siniša Kanis, a tajnik Viktor Bulava dok su u novom Izvršnom odboru uz navedene još Marinko Tolić, Vlado Milak, Josip Radočaj i Željko Kuhar. Novi Nadzorni odbor čine Marko Kalem, Vlado Prović i Boris Broš dok su u novom Sudu časti Bojan Gmajnički, Zoran Novoselac i Branko Knežević. U Planu rada novi/stari predsjednik Miroslav Milovuković istaknuo je ponovno velik broj aktivnosti uz niz prijavljenih natječaja.

-Puno radimo, pripremamo i organiziramo pa nam je tome potrebna financijska pomoć. Tako smo se prijavili na 16 raznih natječaja jer želimo da sve što organiziramo bude na visokom nivou. Ove godine u prosincu pred nama je 18. Memorijalna utrka ”Kokočak-Orahovica”, dakle punoljetni smo i želim oda ima svoju veličinu kakvu i zaslužuje. Tu je još niz aktivnosti, projekata, a sve u cilju pomoći hrvatskim braniteljima i čuvanja istine i uspomene na naše poginule prijatelje i sveti Domovinski rat – rekao je Milovuković.

Na kraju su nazočne pozdravili predstavnici braniteljskih udruga, a potom i predsjednik Reda vitezova Ružice grada Orahovica Vlado Grgić pa zatim gradonačelnik Orahovice Saša Rister, predsjednik Odbora za branitelje i ZUiČ HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš, zamjenik načelnika PU VPŽ i predsjednik HVIDR-e Slatina Nenad Križić.

-UHBL PTSP VPŽ jedna je od najaktivnijih braniteljskih udruga na širem području i ja vam se od srca zahvaljujem što velikim i napornim radom čuvate uspomenu na Domovinski rat i sva događanja i heroje koji su stvorili našu lijepu Hrvatsku. Grad je naravno uvijek uz vas kao i uz svaku braniteljsku udrugu, a vama i hvala i što se redovno uz sve gradske manifestacije. Novo vodstvo je provjerena, odlična i marljiva ekipa i siguran sam da nastavljamo odličnu suradnju – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content