Svečana sjednica u povodu Dana općine Đurđenovac: Uz brojne projekte, velika su ulaganja u proizvodne pogone

U povodu proslave Dana općine Đurđenovac i blagdana njihovog zaštitnika svetog Josipa, danas (petak) je u društvenom domu u Đurđenovcu održana svečana sjednica Općinskog vijeća koju je prigodnim riječima otvorila predsjednica Vijeća Dragica Pavlić, a nakon nje se obratio i načelnik općine Hrvoje Topalović koji je uz čestitku svim žiteljima, upoznao sve nazočne o radu ove općine te pritom izdvojio i neke od većih projekata ističući da je Proračun općine ostvaren s gotovo 3 miljuna eura.

-Samo u ovom zadnjem izvještajnom razdoblju Općina Đurđenovac je provodila niz projekata, od kojih svakako treba spomenuti izgradnju, rekonstrukciju i popravke pješačkih staza i nerazvrstanih cesta. Velika ulaganja izvršena su u javnu rasvjetu niskonaponske mreže Bokšić Lug i Pribiševci, dok su s HEP-om sporazumi sklopljeni za naselja Gabrilovac, Ličko Novo Selo i Klokočevci, što će uvelike doprinijeti sigurnosti naših mjetana. Nastavljeni su i intenzivni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Đurđenovac, a izvršeni su radovi u ulici Kralja Petra Krešimira, dok su ishođene dozvole za cijeli Đurđenovac što će se etapno raditi u suradnji s Hrvatskim vodama NPOO 

Osim toga, završena je akumulacija Švajcerija, a odnosi se na veliki projekt koji je inicirala Općina Đurđenovac uslijed poplava 2010. godine kada je došlo do pucanja nasipa na ribnjacima i kada je prijetila velika opasnost od poplavljivanja Našičkog Novog Sela i dijela Đurđenovca, a trenutno se izvode radovi na izgradnji retencije Bokšić Lug. U suradnji s našim ribolovcima izvode se radovi na sanaciji ostalih tabli ribnjaka, a vrlo skoro očekujemo i raspisivanje natječaja za izvođača radova na sanaciji korita potoka Bukvik.

Isto tako, izvršeni su i značajni radovi na uređenju sportskih objekata koji se sustavno uređuju od nogometnih igrališta Đurđenovca, Bokića, Bokšić Luga, Šaptinovaca, Beljevine, Klokočevaca i drugih, ali isto tako i kuglačkih prostorija te teniskih i malonogometnih terena. Završen je i dugoočekivani projekt natkrivene tržnice i tržnog centra te poduzetničkog inkubatora, a uskoro očekujemo i uporabnu dozvolu. Odrađena je prva faza uređenja KUD-a Zagorci, a započeto je i s izgradnjom garaža za DVD Beljevina – rekao je načelnik Hrvoje Topalović te istaknuo i velika ulaganja u proizvodne pogone.

Na svečanoj sjednici su uz mještane nazočili i uvaženi gosti: izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Goran Ivanović, izaslanik predsjednika Vlade RH, zamjenik župana osječko-baranjskog Josip Miletić, počasni građanin općine Đurđenovac Vladimir Šeks, gradonačelnici gradova iz susjednih županija među kojima i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predstavnici općina, vjerskog života, braniteljskih i drugih udruga, kao i gospodarstvenici, poduzetnici, obrtnici i predstavnici raznih institucija.

Čestitku mještanima sa željama za daljnjom dobrom suradnjom tom su prigodom uputili izaslanik predsjedika RH Josip Miletić, izaslanik Sabora RH Goran Ivanović, a veliki je pljesak nakon svog obraćanja dobio i počasni građanin i prijatelj ove općine, nekadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Ova svečanost započela je odavanjem počasti na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima ispred zgrade Općine u Đurđenovcu.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content