“TIROL ZA HRVATSKO VATROGASTVO” Nova velika donacija vatrogasnih vozila i opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima Zoljan i Vukojevci

U nastavku suradnje Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije s austrijskom Saveznom pokrajinom Tirol, u petak, 1. ožujka vatrogascima s našičkog područja, DVD Zoljan i DVD Vukojevci, predane su još dvije velike donacije u vidu vatrogasnih vozila i opreme.

Predstavnici Grada Našica, gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Našice Danijel Matković, predstavnici DVD-a Zoljan, predsjednik Željko Ptiček, zapovjednica Tomislava Žarić i Franjo Pavlović, u Austriji su osobno i ovog puta zahvalili predstavnicima Vatrogasne zajednice Innsbruck i Baumkirchen te gradonačelniku Baumkirchena Josefu Schindlu.

Kao i prošlog puta, na predaji donacije bio je i Petar Logar, koordinator za humanitarnu pomoć austrijske Savezne pokrajine Tirol.

– Nastavljamo ovu lijepu priču odnosno ulaganja u naša dobrovoljna vatrogasna društva koja služe prvenstveno našim građanima i djeluju za sigurnost svih nas. Oba društva koja su dobila vozila su izuzetno aktivna te djeluju u suradnji s našom Javnom vatrogasnom postrojbom. Vjerujemo da će ova donacija na još viši nivo podići rad i djelovanje društava i volontera, ali i potaknuti mlade naraštaje da se uključe i postanu hvalevrijedni članovi zajednice, da postanu vatrogasci – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je uz članove DVD-a Zoljan domaćinima predao prigodne poklone.

I ova donacija dio je projekta “Tirol za hrvatsko vatrogastvo” s ciljem pomoći u obliku donacije vozila i opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Javnim vatrogasnim postrojbama.

U posljednjih 12 godina iz austrijske općine na područje Hrvatske donirano je ukupno više od 250 vozila koja su raspoređena po svim županijama.

(nasice.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content