“TIROL ZA HRVATSKO VATROGASTVO” Nova velika donacija vatrogasnih vozila i opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima Zoljan i Vukojevci

U nastavku suradnje Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije s austrijskom Saveznom pokrajinom Tirol, u petak, 1. ožujka vatrogascima s našičkog područja, DVD Zoljan i DVD Vukojevci, predane su još dvije velike donacije u vidu vatrogasnih vozila i opreme.

Predstavnici Grada Našica, gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Našice Danijel Matković, predstavnici DVD-a Zoljan, predsjednik Željko Ptiček, zapovjednica Tomislava Žarić i Franjo Pavlović, u Austriji su osobno i ovog puta zahvalili predstavnicima Vatrogasne zajednice Innsbruck i Baumkirchen te gradonačelniku Baumkirchena Josefu Schindlu.

Kao i prošlog puta, na predaji donacije bio je i Petar Logar, koordinator za humanitarnu pomoć austrijske Savezne pokrajine Tirol.

– Nastavljamo ovu lijepu priču odnosno ulaganja u naša dobrovoljna vatrogasna društva koja služe prvenstveno našim građanima i djeluju za sigurnost svih nas. Oba društva koja su dobila vozila su izuzetno aktivna te djeluju u suradnji s našom Javnom vatrogasnom postrojbom. Vjerujemo da će ova donacija na još viši nivo podići rad i djelovanje društava i volontera, ali i potaknuti mlade naraštaje da se uključe i postanu hvalevrijedni članovi zajednice, da postanu vatrogasci – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je uz članove DVD-a Zoljan domaćinima predao prigodne poklone.

I ova donacija dio je projekta “Tirol za hrvatsko vatrogastvo” s ciljem pomoći u obliku donacije vozila i opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Javnim vatrogasnim postrojbama.

U posljednjih 12 godina iz austrijske općine na područje Hrvatske donirano je ukupno više od 250 vozila koja su raspoređena po svim županijama.

(nasice.hr)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content