U Dinjevcu održani 12. Susreti plesa i pjesme: Kroz ples i pjesmu oživljena tradicija naših starih

U Društvenom domu u Dinjevcu, a u organizaciji Udruge žena Dinjevac, jučer (subota) su održani 12. Susreti plesa i pjesme kojima je oživljena tradicija plesa i pjesme naših starih.

I ovogodišnju smotru folklora došla je podržati saborska zastupnica Vesna Bedeković, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan koji su sve prisutne pozdravili i zahvalili im što njeguju bogatu tradiciju te su im zaželjeli toplu dobrodošlicu u općinu Pitomača i Virovitičko-podravsku županiju.

-Po 12. puta smo održali našu manifestaciju “Dinjevački susreti plesa i pjesme”. Sretna sam i zadovoljna da uspijevamo to održati, da smo i dalje tu i dalje njegujemo kulturnu baštinu i prenosimo je na mlađe generacije i čuvamo je od zaborava što nam je i cilj. Velika zahvala mojim članovima, ali i našim sponzorima osobito općini Pitomača i načelniku što nam uvelike pomažu očuvati tradiciju od zaborava – rekla je predsjednica Udruge žena Dinjevac Svetlana Bastalić.

U prekrasnim nošnjama, pjesmom i plesom uz domaćine, predstavit će se KUD “Petar Preradović” Grabrovnica, KUD “Podravka” Starogradački Marof, KUD “Marijan Pavleković Pajo” Otovanec, KUD “Čačinci”, Pjevačko društvo “Ferdinand” iz Ferdinandovca te Udruga Baština iz Polače i Ravnih Kotara.

(www.icv.hr, ib, foto: Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content