U prepunoj sali KTC-a Andrej Plenković nazočio obilježavanju 34. obljetnice osnutka ŽO HDZ-a VPŽ i HDZ-a grada Virovitice

U prepunoj sali KTC-a u Virovitici, u nazočnosti brojnih članova i simpatizera, danas (petak) je obilježena 34. obljetnica osnutka Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije, kao i HDZ-a grada Virovitice.

Obljetnici osnutka najvažnije stranke u hrvatskoj povijesti, između ostalih, nazočili su predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, zamjenik predsjednika HDZ-a, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik HDZ-a i Vlade RH, ministar obrane Ivan Anušić, član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, član NO i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, saborski zastupnik te načelnik općine Kalinovac Darko Sobota, dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ, saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić te u ime domaćina predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Virovitica i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin i drugi uvaženi članovi stranke.

IMG_0749

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin uz upućenu čestitku na 34. godišnjici osnutka HDZ-a u Virovitici, istaknuo je i uspjehe Vlade RH, na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, a osvrnuo se i na uspjehe HDZ-a u Virovitici koji su u potpunosti promijenili vizuru grada.

– Hrvatska demokratska zajednica u Virovitici je na vlasti 21 godinu, a razlog tomu je da smo, ono što smo obećali, ujedno i ispunili. Promijenili smo vizuru grada zahvaljujući politici HDZ-a koju stranka provodi kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini. Tijekom osam godina, koliko je predsjednik Vlade Andrej Plenković na vlasti, Virovitica je povukla stotine milijuna eura koji su utrošeni na projekte, a investira se i danas. Veteranski centar ogromna je investicija i zahvala hrvatskim braniteljima za ono što su dali Domovini. Pripremamo novih stotinjak projekata, a njih čak 30 u vrijednosti je većoj od 200 milijuna eura. Počeli smo ostvarivati projekte koje smo čekali desetljećima poput brze ceste koja će nas spojiti sa Zagrebom, tu je i projekt uređenja Virovitičkih jezera, što samo ide u prilog izreci da “djela govore više od riječi”. Naša djela to govore i zajedno s HDZ-om gradit ćemo modernu i čvrstu Hrvatsku koja će biti zemlja za sve generacije. Već smo ostvarili neke od velikih ciljeva. Pridružili smo se NATO paktu, ušli u Europsku uniju, podignute su plaće i mirovine, kreditni rejting nije bio nikad bolji, a u istom tonu nastavit ćemo i u novom mandatu – istaknuo je između ostalog gradonačelnik Kirin.

IMG_0766

Nazočne je pozdravio i Marko Teskera, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a za Virovitičko-podravsku županiju, koji je podsjetio na osnivanje HDZ-a u Virovitici uz čestitku predsjedniku Andreju Plenkoviću na europskom vođenju Hrvatske.

– Vođeni domoljubljem, osjetili smo da 90-ih godina moramo napraviti nešto veliko i uspjeli smo biti jedni od onih koji su stvarali povijest. Prvi predsjednik suverene i samostalne Republike Hrvatske Franjo Tuđman imao je viziju i znao je kako stvoriti pokret i otpor te smo vođeni njime uspjeli ostvariti željeno i stvoriti Domovinu koja je priznata u svijetu. Ima i danas onih koji žele smijeniti sadašnji vrh naše stranke, no mahom su baš oni bez ikakvih političkih ciljeva – istaknuo je Teskera.

IMG_0805

Nazočnima se obratio i predsjednik Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije Mato Krizmanić koji je, uz čestitku povodom obljetnice, istaknuo da je Mladež HDZ-a najbrojnija stranačka mladež u RH te da je upravo Mladež HDZ-a Virovitičko-podravske županije proglašena za najbolju Mladež Hrvatske demokratske zajednice. 

– Mladi su prepoznali Nacionalni program za mlade koji je na snazi od 2016. godine i koji je “težak” više od 2,4 milijarde eura. Čak 58 posto mladih više radi na neodređeno vrijeme (op.a. oko 195 tisuća), 180 tisuća njih primilo je povrat poreza prošle godine, dok su 34.000 mladih obitelji uz subvencionirane kredite kupile svoju prvu nekretninu. Osim toga, rasle su i satnice za studente, a još je tu puno stvari koje Vlada, na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, radi za mlade. To su oni najbolje osjetili na svojoj koži i zato daju snažnu podršku Hrvatskoj demokratskoj zajednici – istaknuo je Krizmanić.

IMG_0819

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Virovitičko-podravske županije Sanja Kirin čestitajući obljetnicu istaknula je prije svega humanitarni rad Zajednice, no osvrnula se i na njihovo političko djelovanje.

– Poznati smo po humanitarnom radu, obilježavanju značajnih datuma na kojima govorimo o aktualnim temama, no tu je i naš politički rad kojime nastojimo afirmirati ulogu žena u društvu i politici. U svemu što radimo naglašavamo naše prepoznatljivo zajedništvo, a zajedništvo HDZ-a vidljivo je i danas. To je naša najveća snaga, kao i kontinuirana vlast stranke na području grada i županije – rekla je S. Kirin.

IMG_0821

Saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić izrazio je uvjerenje da su svi ciljevi koji su do sada najavljeni i ispunjeni, a naznačio je i nekoliko važnosti.

– Dosadašnji postavljeni ciljevi pred našu stranku većinom su ostvareni, vodeći nas korak bliže ostvarenju našeg dugoročnog cilja, a to je postizanja europskog standarda za naše građane. Snažnim koracima smo krenuli prema ostvarenju tog cilja, koji svaki građanin Republike Hrvatske žarko želi. Naša briga o hrvatskim braniteljima nikada nije bila veća i snažnija, potvrđena kroz donošenje Zakona o hrvatskim braniteljima i ukidanjem kriznog poreza. Usklađenje invalidnina predstavlja još jedan korak naprijed, jačajući naše branitelje bez obzira na eventualne kritike. Vjerujem da ćemo samo zajedništvom, snažnim radom i nadmašivanjem svake prepreke u budućnosti ostvariti naše ciljeve – izjavio je, između ostalog, Josip Đakić.

IMG_0847

U ime utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman nazočnima se obratio i Vladimir Šeks, predsjednik Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja i pročelnik savjetodavnog vijeća te počasni građanin grada Virovitice. Tom je prilikom naglasio kako su hrvatski branitelji neizostavan temelj hrvatske države, čija je postojanost i sloboda nezamisliva bez herojske žrtve, hrabre borbe i pobjede u Domovinskom ratu. Ističe kako je važno uvijek se prisjećati da je neovisnost i sloboda Hrvatske, kao i njezino europsko pozicioniranje, temeljeno na pobjedi hrvatskog naroda u tom ratu te na žrtvi hrvatskih branitelja.

– Pozivam sve da da zajedno pozdravimo čovjeka pod čijim je vodstvom Hrvatska ostvarila značajan napredak u proteklih gotovo osam godina, postavši u Europi, Europskoj uniji i svijetu prepoznata kao respektabilna zemlja. Andrej Plenković, vođen narodnim povjerenjem, preuzeo je dužnost predsjednika Vlade i čvrstom rukom vodio Hrvatsku prema ekonomskoj, sigurnosnoj, diplomatskoj stabilnosti te prema izgradnji pravedne socijalne države – rekao je Šeks.

IMG_0855

U svome obraćanju član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije i virovitičko-podravski župan Igor Andrović istaknuo je kako je u gotovo svim lokalnim jedinicima na prostoru županije na vlasti upravo HDZ.

– Hrvatska demokratska zajednica dala je puno za Hrvatsku, našu županiju kao i naš grad. Osobno sam prošao sve političke stepenice u stranci te sam svjestan važnosti Mladeži koja danas nije naša budućnost, već sadašnjost. Važno je naglasiti da je u proteklih, nešto više od godinu dana, na području županije u stranku Hrvatske demokratske zajednice učlanjeno nešto više od 370 članova od kojih je čak 225 mladih, što nam govori da mladi vjeruju HDZ-u i politici. HDZ ide naprijed, a s nama i cijela Hrvatska. Ostvarujemo strateške projekte na svim razinama, a sve to vodeći računa o našim stranačkim vrijednostima. Imperativ svih nas je da zadržimo naše zajedništvo i da u demokratskom okruženju radimo i stvaramo za boljitak svih – rekao je Igor Andrović.

IMG_0910

Za kraj se svim nazočnima, popraćen velikim pljeskom, obratio i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

– Rezultati u protekla tri desetljeća pokazuju da je Hrvatska demokratska zajednica najjača politička stranka u Hrvatskoj, pogotovo na ovom području gdje je i više nego dominantna. Jako je malo stranaka koje su imale ključne uloge u demokratskim procesima i koje su nakon toga ostale snažne, a mi smo to našim zajedništvom i predanim radom uspjeli ostvariti. Proteklih godina vodili smo dva paralelna procesa, rješavali smo sve krize koje su se dogodile bez našeg utjecaja, a istodobno smo ispunjavali sve što smo zacrtali u našem političkom programu što nas je dovelo do toga da nakon osam godina možemo rezimirati naša postignuća, koja su velika, i što ih pred nove izbore možemo pokazati – istaknuo je Plenković.

IMG_0929

Hrvatska demokratska zajednica je stranka koja želi maksimalnu odgovornost pojedinca te stranka koja podržava slobodu poduzetništva i koja se zalaže za socijalno tržišno gospodarstvo što predstavlja, između ostalog, porezna rasterećenja i smanjenje nameta, no s druge strane postoje krize tijekom kojih nitko osim države ne može odrediti koje će omogućiti građanima i gospodarstvu da ih prebrode, a Vlada se istaknula i u tom segmentu, naglasio je Plenković.

-Ostvarili smo velik rast u brojnim smjerovima. Na samo smo šest posto nezaposlenih, proveli smo porezna rasterećenja, rasle su plaće i mirovine, rastao je i BDP, brojni projekti su u fazi provođenja, među kojima i izgradnja brze ceste od Virovitice do Zagreba, a brojni će se tek raditi što će biti rezultat dobre analitike i planiranja. Na hrvatskim je biračima sada da se odluče hoće li biti za HDZ na predstojećim izborima, za stranku koja je Hrvatsku dovela na jednu novu razinu, ili će se okrenuti onima koji lažu i manipuliraju. Vjerujem da će građani izabrati ono što je dobro za njih, a to je Hrvatska demokratska zajednica, mi ćemo i dalje davati sve od sebe, vođeni našom emocijom, za naš narod, državu i hrvatski identitet – zaključio je Plenković.

IMG_1228-Custom

Uoči svečanosti, na Gradskom groblju u Virovitici paljenjem svijeća i polaganjem vijenca odana je počast preminulim članovima Inicijativnog odbora, kao i poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

(ŽO HDZ VPŽ)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content