Učenik Osnovne glazbene škole Kontesa Dora Našice Josip Komloši pobjednik školskog natjecanja “Moje notice i tri točkice”

U Osnovnoj glazbenoj školi Kontesa Dora Našice jučer je održano tradicionalno 8. školsko instrumentalno natjecanje pod nazivom “Moje notice i tri točkice”, a nakon natjecanja učenici s najviše osvojenih bodova u svojoj disciplini održali su koncert.

Ravnateljica škole Darija Vlajnić uputila je svima natjecateljima, učiteljima i djelatnicima čestitku, a gradonačelniku Krešimiru Kašubu i direktorici Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler zahvalila se na podršci i dolasku. Ravnateljica Vlajnić u znak zahvalnosti podijelila je zahvalnice svim djelatnicima škole, a natjecateljima je uručila Zlatne plakete. Učenik Josip Komloši dobio je i plaketu “Teodora” za najviše osvojenih bodova.

– Uspješno smo održali osmo školsko instrumentalno natjecanje i smatram da smo zaista ostvarili izuzetno dobre rezultate te da smo pokazali visoku razinu profesionalizma i predanosti. Naši su učenici i profesori izuzetno zadovoljni rezultatima natjecanja. Natjecanje i koncert bili su rezultat velikog truda i odricanja, ali smatram da smo postigli zadani cilj. Ovim putem posebno bih se zahvalila našoj publici koja je podržala naše mlade glazbenike, kao i gradonačelnik Krešimiru Kašubi i direktorici Turističke zajednice Ines Resler na dugogodišnjoj potpori. Iskreno bi čestitala svim sudionicima na njihovom zasluženim nagradama te se zahvaliti našem stručnom ocjenjivačkom sudu na njihovom predanom radu. Ovo natjecanje je obuhvatilo šest kategorija solističkih nastupa na različitim instrumentima, kao što su tambura, klavir, gitara, harmonika i puhački instrumenti. Također smo imali i kategoriju komornih sastava gdje su tri komorna sastava pokazala svoje umijeće. Jako sam ponosna na ovaj događaj i radujem se budućim glazbenim aktivnostima naše škole- zaključila je Darija Vlajnić.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba izrazio je zadovoljstvo povodom natjecanja i koncerta učenika Osnovne glazbene škole Kontesa Dora. Rekao je kako takva događanja imaju veliku važnost i veliki značaj za promociju talenta mladih glazbenika, te se zahvalio ravnateljici Dariji Vlajnić kao i svima učenicima na njihovom predanom radu i trudu.

U nastavku možete pogledati popis nagrađenih učenika :

1. kategorija – Franka Tomaić, bisernica u klasi učitelja Deana Koprija
2. kategorija – Sara Škorić, klavir u klasi učitelja Mislava Čatića
3. kategorija – Gabrijela Jakšetić, klarinet u klasi učitelja Ivana Krajačića
4. kategorija – Josip Komloši, bisernica u klasi učitelja Deana Koprija
5. kategorija – Noa Moslavac, bisernica u klasi učitelja Deana Koprija
6. kategorija – Ivor Papučić, bisernica u klasi učitelja Deana Koprija

(www.icv.hr, ak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content