Uskoro rekonstrukcija nogostupa u Ulici Zbora Narodne garde i semaforizacija pješačkog prijelaza kod Tehničke škole u Virovitici

Grad Virovitica nastavlja raditi na prometnim rješenjima kako bi se dodatno povećala sigurnost u prometu na frekventnim mjestima, osobito u središtu grada. Novi projekt odobren za sufinanciranje iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa RH odnosi se na povećanje prometne sigurnosti u Ulici Zbora narodne garde u Virovitici, a realizirat će se u ovoj godini.

Kroz projekt će se rekonstruirati nogostup s obje strane ulice, od pruge do kružnog toka, te će se semaforizirati pješački prijelaz kod Tehničke škole Virovitica.

Navedena zona je vrlo frekventna s obzirom da tim dijelom prolazi najviše djece s područja cijeloga grada, ali i okolice radi javnog prijevoza, a u blizini se nalaze i srednje škole, sportske dvorane te sportski tereni.

Povećanje prometne sigurnosti u Ulici Zbora narodne garde omogućit će se dodatnim osiguranjem pješačkog prijelaza s pozivnim semaforskim uređajem s radarskim mjeračem i pokazivačem brzine koji ima mogućnost promjene u crveno svjetlo na semaforu ako je izmjerena brzina veća od dopuštene u naseljenom mjestu. Rad semaforskog uređaja predviđa se ovisno o najavi pješaka putem tipkala i vozila čiju brzinu kretanja registrira radarski mjerač brzine.

Vrijednost projekta je 250.000,00 eura (s PDV-om), a kroz Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa Gradu Virovitici je odobreno 63.000,00 eura.

(virovitica.hr, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content