2. Dječja smotra folklora u Voćinu: Mladi folkloraši oduševili plesom i pjesmom

U nedjelju, 14. travnja, Voćin je bio domaćin 2. Dječje smotre folklora pod nazivom “Djeca sa sela u kolu su vesela”.

Smotru su organizirali Kulturno-umjetnička udruga “Voćin” i Turistička zajednica područja Vrata Papuka, uz pokroviteljstvo Općine Voćin i Zaklade Hrvatska za djecu. Mlade folkloraše u uvodnom dijelu pozdravio je i općinski načelnik Predrag Filić.

Ova manifestacija bila je prava poslastica za ljubitelje tradicijske kulture i umjetnosti, a posebno za one koji vole vidjeti mlade generacije kako njeguju baštinu svog kraja.

Da je interes za ovom manifestacijom bio iznimno visok, govori i činjenica da je na pozornici nastupilo tristotinjak mladih folkloraša.

Na dječjoj smotri je nastupilo sedam folklornih skupina iz raznih dijelova Virovitičko-podravske županije, kao i jedna s područja Požeško-slavonske: KUD “Mikleuš” (Mikleuš), KUD “Čačinci” (Čačinci), KUD “Dugo Selo” (Dugo Selo Lukačko), KUD “Seljačka sloga” (Špišić Bukovica), KUD “LIPA” (Nova Bukovica), KUU “Suhopolje” (Suhopolje), KUD “Slavonija” (Jakšić) i domaćin, KUU “Voćin”.

Kako je bilo na 2. Dječjoj smotri folklora “Djeca sa sela u kolu su vesela” pogledajte u fotogaleriji koju vam donosimo.

(vocin.info)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content