Auto klubu “Panonija” Našice stigla vrijedna donacija Grada Našica

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Auto kluba „Panonija” Našice Vjekoslav Kovačević i tajnica Tina Kovačević danas (subota) su predstavili nova karting vozila koja su nabavljena za potrebe Auto kluba “Panonija”. Na današnjem događanju prisutni su bili i predstavnik Športske zajednice Grada Našica Vanja Prošić i direktor Našičkog parka Hrvoje Žiha.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je veliku važnost u ovo ulaganje i pohvalio Auto klubu Panoniju za njihovu predanu promociju kartinga te razvoju sporta u Našicama.

-Nastavlja se ulaganje Grada u mnogobrojne klubove i udruge u Našicama. Posebno želim istaknuti Auto klub Panonija Našice, čiji predsjednik gospodin Vjekoslav Kovačević posvećeno radi na promociji kartinga i razvoju tog sporta u našem gradu. Prije dvije godine, u sklopu Dana Slavonske šume, organizirali smo prvi Karting slalom u Republici Hrvatskoj, što je zahtijevalo izgradnju piste, a istaknuo bih i veliki interes mladih za ovaj sport. Stoga je Grad odlučio podržati klub vrijednom donacijom od 5.500 eura za opremu i vozila što će dodatno unaprijediti rad kluba i omogućiti kvalitetne aktivnosti za građane svih dobnih skupina – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Tajnica Tina Kovačević uputila je riječi zahvale gradonačelniku Krešimir Kašuba na vrijednoj donaciji koja će uvelike članovima kluba omogućiti kvalitetnije treninge i natjecanja.

-Danas predstavljamo karting vozila koja smo, u suradnji s Gradom Našicama, uspjeli nabaviti uz značajnu financijsku podršku Grada i gradonačelnika Krešimira Kašube. Ovom prilikom želimo iskazati duboku zahvalnost na njihovoj potpori jer bez njihove pomoći ne bismo mogli tako brzo ostvariti ovaj cilj. Predstavljamo dva nova karting vozila za dobnu skupinu od devet godina pa nadalje, snage od devet konjskih snaga i 270 kilowata te one koje smo nabavili prošle godine. Ove godine smo također dodali jedan Baby kart, namijenjen djeci od tri godine, ali naš klub će raditi s djecom od pet godina. Cilj Auto kluba Panonija je organizirati probne treninge za djecu kako bismo procijenili njihovu sposobnost za vožnju i osigurali osjećaj sigurnosti na stazi. Nakon probnih treninga, planiramo organizirati prava natjecanja s diplomama i priznanjima za najbolje vozače. Ovo je samo početak našeg plana za daljnji razvoj kartinga u našem klubu. U prošlosti smo organizirali nekoliko treninga koji su privukli oko 200 djece, a kroz njih smo ostvarili preko dvije tisuće vožnji. Odaziv je bio izuzetno velik, što je rezultiralo učlanjenjem 15 djece nakon promocije. Prošle godine smo sve to organizirali besplatno, no ove godine ćemo morati krenuti s nekim manjim naplatama kako bismo pokrili troškove, uključujući amortizaciju kartinga. Naš klub se suočava s izazovima financiranja posebno kada je riječ o novoj disciplini poput karting slaloma. Stvaranje staze za ovu disciplinu zahtijeva značajna sredstva, no kao mlad i rastući klub, trenutno to ne možemo financirati. Ipak, planiramo ulagati u razvoj ove discipline jer vjerujemo da će to donijeti dodatnu vrijednost našem klubu, ali i karting zajednici u Našicama – rekla je tajnica Kovačević.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content