DUHOVNI SMISAO: Isus – pastir koji se brine za svakoga od nas

Današnji dan je posvećen molitvi za duhovna zvanja. Molimo da nam Bog podari novih i dobrih vjesnika radosne vijesti. Ma koliko svi danas svoje svećenike gledali s različitim prizmama, nikad ne zaboravite da su oni Božja svojina. I da na njih samo Bog ima pravo. Iako bi vjernici vrlo rado da su njihovi pastiri njima stalno na raspolaganju, valja imati na pameti da je za svaku župu, ma kolika god ona bila, svećenik privilegij, a ne pravo bilo koga.

Zamislite ovih dana da kao i u mnogim biskupijama svijeta, a posebno katoličke Europe naša mjesta, naše crkve više nemaju svoje župnike, a nedjeljna zvona više ne pozivaju na euharistiju jer nema slugu oltara. Stoga izmolite svoje svećenike. Ne kod susjeda ili negdje daleko, već iz svoje obitelji, iz svoje kuće, darujte Bogu svoje sinove. Odaberite svoje najbolje da služi Bogu i onima koji su potrebiti. A kad budete imali primjedbu na svoga župnika, samo se sjetite da ste ga vi upravo takav kakav jest izmolili. Dobro i ustrajno molite i još bolje odgajajte jer svećenik izlazi iz obitelji iz svake pore obiteljskog zajedništva i ljubavi stoga odgajajte za čovještvo i sebedarje.

Dobri Pastiru, Isuse Kriste, izvore poučljivosti, vjerni zaštitniče svojih vjernih, vodi nas putem radosti da trajno slušamo tebe, izvor mira, jer ti imaš jedini za svakog od nas snagu utjehe i osmišljenje života. Ne dopusti da nas nitko odjeli od tebe. Daj nam prepoznati one koji nas uvlače u zlo i izbavi nas od svakog zla. Ti koji imaš snagu iz dana u dan daj da se hranimo evanđeoskom poučljivošću i unesi u nas mir, blagostanje i radost.

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content