DUHOVNI SMISAO: Kada se približiš Isusu – postaješ jači!

Kada se približiš Isusu, postaješ jači jer ti on olakšava sve udarce, povrede i izdaje koje primaš od drugih, te ih više ne skupljaš unutar sebe kako bi vratio istom mjerom, već opraštaš onima koji su ti ih nanijeli, jer znaš da je to jedini put u mirniju sutrašnjicu.

Kada se približiš Isusu, počinješ manje razmišljati o problemima koje imaš i u koje uvijek iznova upadaš, a više o načinima na koje ćeš ih riješiti jer s njime dobivaš najbolji odgovor za svaki problem.

Kada mu se približiš, lakše se nosiš s negativnim ljudima u svojoj okolini, jer u dubini sebe pronalaziš najveći izvor pozitivnosti, dobrote i ljubavi, a taj je izvor On sam, koji ti se daje u svojoj Riječi i Euharistiji. I što se redovitije zadržavaš na tom izvoru to te manje brinu riječi drugih, podmetanja, ogovaranja, klevetanja i ostale podvale jer znaš da nije bitno kakav ćeš biti u tuđim očima, već kakav si u Božjim.

Kada se približiš Isusu, počinješ živjeti svaki dan punim plućima i shvaćaš koliko si bogat jer nitko ne može kupiti tvoj karakter, niti te natjerati da razmišljaš, govoriš i činiš kao što to čini kao većina.

Kada se približiš Isusu više počinješ prihvaćati sebe onakvoga kakav jesi, jer vidiš da te i on takvoga prihvaća i ljubi, i štoviše iz te ljubavi imaš želju biti bolji, strpljiviji, hrabriji, ponizniji, odgovorniji i suosjećajniji.

Kada se približiš Isusu, tada mnoge nevažne stvari koje su prije određivale tvoj život više ne određuju. Kada mu približiš, strah u tvom životu počinje se topiti sam od sebe, kao led na suncu, i shvaćaš da približavanje Isusu jest zapravo približavanje samome sebi, a u isto vrijeme i približavanje bližnjemu. Tada počinješ bolje razumjeti život i prepoznavati njegovu volju u svemu oko sebe. Kada se približiš Isusu, postaješ jači!

(www.icv.hr, pripremio: fra Ivica Jagodić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content